Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Frakcionált Co2 lézeres kezelés - Bőrmegújítás, hegkezelés

Az arcfiatalítás terén az esztétikai bőrgyógyászat szakemberei régóta alkalmazzák a CO2 lézeres arckezelést, viszont a korábbi eljárás jelentős fájdalommal járt, gyakran altatásban végezték, gyógyulása pedig hosszú heteket vett igénybe, mely körülményes utókezelést igényelt és gyakoriak voltak a szövődmények is.

Új távlatokat nyitott meg azonban ezen a téren a frakcionált technológia, amely során nem a bőrfelület egészét kezeljük meg, hanem négyzetcentiméterenként változó sűrűségben, pontszerűen hatol be a lézersugár, 100-400 mikrométer átmérőjű szúrcsatornát képezve. A szúrcsatornák között érintetlenül maradt bőrszigetek felől gyorsan megindul a regeneráció, így a gyógyulási idő lényegesen lerövidül, a kezelés mélységétől függően 3-10 napot vesz igénybe.
Ez az esztétikai kezelés a szervezet természetes folyamatait erősítve idézi elő a kedvező változásokat, hagyományos értelemben vett sebészi beavatkozás nélkül. A hőhatás intenzív regenerálódást indít be, jelentősen élénkítve a microkeringést és az anyagcsere-folyamatokat, valamint fokozódik a bőr tartásáért és rugalmasságáért felelős kollagén-és elasztikus rostok termelődése. Bőrünk folyamatos, 10-12 héten keresztül zajló megújuláson megy keresztül a lézerkezelést követően: feszesebbé, rugalmasabbá, fiatalosan üdévé, frissé válik, színe és felszíne jóval egységesebbé válik, a pórusméret jelentősen csökken. 
 

Kinek ajánlott?

A frakcionális CO2 lézerkezelés rendkívül kíméletes és biztonságos, viszont bőrmegújító hatékonysága megegyezik a hagyományos CO2 lézeres kezelés eredményével. Tapasztalataink szerint hatékonyan kezelhetjük arcon, nyakon, dekoltázson és kézfejen egyaránt a napfény hatására kialakuló felületes bőrhibákat, a pigmentfoltokat, felszíni ráncokat, tág pórusokat, korábbi acnes gyulladások maradványtüneteként jelen lévő besüppedt hegeket, valamint a szemkörnyék bőrének lazaságát, elszíneződését és a fáradt, fakó, laza bőrt. Nemcsak a már meglévő bőrhibák korrigálására, hanem azok megelőzésére is javasoljuk ezt a bőrmegújító eljárást.
Önmagában is nagyon hatékony, de a kezelendő problémától függően kombinálhatjuk mikrofókuszált ultrahangos kezeléssel, vékonyszálas kontúrterápiával, PRP kezeléssel, vagy szükség esetén kiegészíthetjük térfogatpótlással, illetve izomrelaxáló kezeléssel.
 

 Ellenjavallatok

  • sebgyógyulási zavar, hegesedésre való hajlam
  • amennyiben korábbi lézerkezelések során pigmentációs-zavar lépett fel
  • fényérzékenyítő gyógyszer szedése
  • aktív fertőzés a kezelés helyén
  • lázas állapot
  • immunszupresszív kezelés, vagy betegség
  • terhesség, szoptatás
  • fény által provokált epilepszia
     

A kezelés menete

A kezelés 1,5-2 órát vesz igénybe: a fájdalomcsillapító gél 20 percig hat, majd körülbelül 1 óra a kezelés.
A páciens korától, bőrtípusától és a kezelendő problémától függően választjuk meg egyénre szabottan a kezelés paramétereit. Amennyiben kisebb energiával és ritkább pontsűrűséggel végezzük a kezelést egy frissítő hatású, finomhámlasztást érünk el, amely a bőrfelszín képét egységesebbé teszi. A precíz mélységszabályozás a felhám egyenletes leválasztását biztosítja, mely elősegíti az új bőrsejtek egyenletesebb és szebb regenerálódását.
Közepes, vagy mélyhámlasztás esetén nemcsak a pontsűrűséget növeljük egy adott területen, hanem a leadott energiát is. Ez a vízben elnyelődő energia elpárologtatja a kezelési paraméterek által meghatározott sejtsorokat és ezáltal színben és felszínben egységes szerkezetet alakít ki.
A kezelést követően nyugtató arcmaszkot, majd arckrémet és fényvédőkészítményt kap a páciens.
 

Mellékhatások

Amennyiben a páciens a fényvédelemre vonatkozó kéréseinket nem követi pigmentációs-zavarok alakulhatnak ki: akár alul-, akár túlpigmentálódás is előfordulhat.
Kezelést követően, herpesre való hajlam esetén a fertőzés aktiválódhat. Nagyon ritkán bakteriális felülfertőződés is kialakulhat.
A hegesedés veszélye minimális.
 

Utókezelés

A finomhámlasztás során a kezelt bőrfelületen gyulladás alakul ki. Ez nem mellékhatásként jelentkezik, ez a hatás része. A páciens arca így 2-3 napig piros, majd barnásvörös lesz és a folyamat elején égő érzés, esetleg minimális fájdalom kíséri.  A kezelés napján, illetve az azt követő napon  vizenyő is kísérheti a folyamatot, elsősorban a szem környékén. Seb, vérzés nem alakul ki, kötözést nem igényel. Ebben a gyulladt periódusban leginkább a hűtést és a hideg vizet tolerálja a bőr, de ha a bőrünk bírja, akkor tehetünk rá a kezelést követően egy speciális, növekedési faktorokat tartalmazó krémet, amely a gyulladt bőrfelületen beinduló regenerálódási folyamatok mellett még jelentősebb sejtmegújulást tesz lehetővé. A bőrpír sminkkel jól korrigálható, a páciens akár folytathatja is mindennapi tevékenységét.
A gyulladt periódust követően 2-3 napos hámlás jelentkezik, amely szintén nem mellékhatás, hanem ilyenkor távoznak a bőr felső, fáradt, szín-és felszínbeli egyenetlenségeit adó sejtrétegei. Ilyenkor javasolunk egy speciális nem irritáló, visszazsírozó krémet.
Ez a fajta beavatkozás nagyon rövid gyógyulási időt igényel: 1-2 napos bőrpírt követően finom hámlás jelentkezik így nem szükséges mindennapi tevékenységeink lényeges átszervezése. Ebben az esetben  legjobb eredmény elérése érdekében a kezelés ismétlése szükséges 3-5 alkalommal  havi gyakorisággal.
Közepes, vagy mélyhámlasztás esetén hosszabb, néhány napos utókezelésre szükség van, amely speciális helyi kezelésen túl időnként kötözést is jelenthet. Viszont akár egyszeri kezelés is meghozhatja a kívánt eredményt.
Kezdetben a regenerálódó bőr rózsaszínű, a későbbiekben fokozatosan halványodva válik normál bőrszínűvé.1 héten keresztül kerülni javasolt a fokozott izzadással járó sporttevékenységet.
Esetenként szükség lehet szisztémás, vagy helyi antibiotikum kezelésre, a felülfertőződés megelőzése érdekében.
A kezelés kifejezett fényérzékenyítő hatása miatt a szolárium és a természetes napfény mellőzése javasolt, illetve magas faktorszámú fényvédőkrém alkalmazását írjuk elő a páciensnek. A nagyobb biztonság érdekében a lézeres kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Kapcsolódó kezeléseink: Silhouette Soft - „Felemelő élmény arcának" , Vékonyszálas kontúrterápia - Arcemelés biofonalakkal , UTIMS HIFU kezelés - Arcfiatalítás mikrofókuszált ultrahanggal , Orvosi peelingek - Hámlasztás mesterfokon , PRP (Drakula ) terápia - Arcfiatalítás saját vérrel

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >