Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Smink-és testtetoválás lézeres eltávolítása Q kapcsolt ND-YAG lézerrel

Tetoválás Q kapcsolt

Sokak számára jelent problémát a testen viselt vagy kozmetikai (száj, szemöldök, szem vonalát kiemelő) tetoválás. Ami néhány éve még jól mutatott a trendek, vagy testünk változása miatt, nem biztos, hogy évek múltán is előnyös. Eltávolításuk kihívás elé állítja a szakembereket is: megfelelő lézerberendezésre és gyakorlatra van szükség.

Az 1064 nm-es hullámhosszúságú fényt kibocsájtó Q kapcsolt Nd-YAG lézer segítségével lehetőségünk nyílik a tetoválások hegmentes eltávolítására. Kiválóan működik a felületesen elhelyezkedő, fekete és a sötét színű tetoválások esetén, de a színes tetoválások halványítására is alkalmas.

A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat. Egyes festékekben a kettős kötések felbontásával teszi a festéket színtelenné, a hosszabb molekulájú festékeket pedig feldarabolja. Ezt követően a fehérvérsejtek bekebelezik a festék maradványait, majd eltávolítják a szervezetből. A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, így a beállításoknál ügyelnünk kell arra, hogy a tetoválást körülvevő ép bőrt megóvjuk a hőkárosodástól.

 

A kezelés menete

A festék színe, mennyisége, az egymásra rakott rétegek száma és típusa is befolyásolja a szükséges lézerkezelések számát és a várható eredményességet.  Már az első kezelés után megfigyelhető egy finom halványodás az eredeti tetoválás körvonalánál, de a tetoválás teljes elhalványulásához 3 - 8 kezelésre is szükség lehet. Két kezelés között általában 3-4 hét telik el, mivel fontos megvárnunk, hogy az előző kezelést követő bőrreakciók visszahúzódjanak, a hámlás megszűnjön.

A kezelést megelőzően 20-30 percre fájdalomcsillapító krémet helyezünk fel a kezelendő területre. A pontos paraméterek beállítását követően az egyes kezelések időtartama 10-30 perc, amely függ a kezelendő terület nagyságától, az alkalmazott festék színétől és fajtájától.

 

Ellenjavallatok

  • sebgyógyulási zavar, hegesedésre való hajlam
  • amennyiben korábbi lézerkezelések során pigmentációs-zavar lépett fel
  • fényérzékenyítő gyógyszer szedése
  • aktív fertőzés a kezelés helyén
  • lázas állapot
  • immunszupresszív kezelés, vagy betegség
  • terhesség, szoptatás
  • fény által provokált epilepszia

 

Utókezelés

A bőr a tetoválás eltávolítása után pirossá válhat és a napégésnek megfelelő kellemetlen égő érzésre lehet számítani. Néhány nappal a kezelést követően hámlás, esetleg pörkösödés előfordulhat.  A terület jegelése javasolható a beavatkozást követő 1-2 órában, a későbbiekben pedig bőrnyugtató, illetve szükség szerint hámosító krémek alkalmazása ajánlott.

Mivel a kezelés fényérzékenyítő hatású, ezért a kezelés előtt és után 2 héten keresztül nem szabad napozni és szoláriumozni.

A kezelést követő napon általában már alkalmazhatóak a szokásos kozmetikumok, illetve - ha a kezelt terület lehámlását követően minimális színbeli eltérés jelentkezik a nem kezelt bőrhöz képest - krémpúder is feltehető.

   
   

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >