Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Anyajegyszűrés

A napozás rossz hatással lehet az anyajegyekre, ezért érdemes odafigyelnünk.

Ugyan az anyajegyek többsége ártalmatlan „szépségpötty”, némelyek veszélyesek lehetnek: bőrrák (melanóma) alakulhat ki belőlük, ezért érdemes időről időre, különösen nyár előtt megvizsgáltatni az anyajegyeinket. Erre létezik egy megbízható, fájdalommentes szűrés, amely során a szakorvos fotót készít bőrünk aktuális állapotáról, így az elváltozásokra korán fény derülhet, később pedig a legkisebb eltérés is könnyen felfedezhető.

A bőrdaganatok leggyakoribb fajtájának számító melanóma gyakran meglévő anyajegyekből alakul ki, vagyis akinek világos a bőre és a haja, illetve sok anyajegye van, annál a kockázat is magasabb. A nőknél általában az arcon és a lábszáron, míg a férfiaknál a törzsön és a háton jelentkezik, és bár a betegség leggyakrabban 40 és 50 éves kor között üti fel a fejét, bárkinél előfordulhat.

A bajt úgy tudjuk megelőzni, ha kerüljük a túlzásba vitt napozást, a szoláriumozást, és anyajegyeinket a nyaralás előtt és után megvizsgáltatjuk. Az olyan anyajegyeket, amelyekbe gyakran beleakad a körmünk, láncunk, ruhadarabjaink, érdemes lehet eltávolíttatni is.

Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szerint a szűrővizsgálatot általában évente kétszer - a napos időszak kezdetén és végén - érdemes elvégeztetni, így ugyanis jó eséllyel kiszűrhetjük a gyanús képleteket a fokozott UV terhelés előtt, és időben észlelhetjük a napozás UV terhelés hatására bekövetkező, aggodalomra okot adó változásokat.

Ha a már meglévő anyajegyünk növekszik, színe megváltozik, széle szabálytalanná, formája aszimetrikussá válik, környékén viszketést, fájdalmat vagy vérzékenységet tapasztalunk, mindenképpen forduljunk orvoshoz! 

 

Bővebben a cikkekben:

HVG.hu : Jön a napozási szezon:figyeljünk oda az anyajegyekre!

Patika Magazin.hu : Itt az ideje az anyajegyszűrésnek

Egészségtükör.hu : Közeleg a nyár, itt az ideje az anyajegyszűrésnek!

Napi doktor : Lilu: „Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet”

Egészség Pláza Budapest : Harc a rák ellen: így védekezik Lilu

Szépség Napló : Lilu fontosnak tartja a rendszeres anyajegyszűrést

LifeMagazin.hu : Lilu: „Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet”

Anyajegyszűrés
VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >