Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Végleges szőrtelenítés

A látható testrészeken megjelenő, esztétikai szempontból zavaró, nemkívánatos szőrszálak nemcsak kozmetológiai problémát jelenthetnek.  Az erősebb szőrzet lehet alkati sajátosság  is, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy gyakran a megerősödő, nem szokványos területeken megjelenő szőrzet az első figyelemfelhívó jel egy-egy endokrinológiai probléma esetén: pajzsmirigyfunkció-zavart, PCOS-t, inzulinrezisztenciát mindenképpen érdemes kizárni a kezelés megkezdése előtt.

Napjainkig a szőrtelenítés legmegfizethetőbb és legáltalánosabb módjai a borotválás, a gyantázás és az elektrolízis voltak.  Ezek a módszerek azonban csupán rövid távon jelentenek megoldást és számos mellékhatással járhatnak: bőrirritáció, érzékenység és szőrtüsző gyulladás is jelentkezhet a beavatkozásokat követően.

Ezeknél eredményesebb és gazdaságosabb megoldást kínált az IPL kezelés, mely azonban inkább csak a szőrnövekedés ütemét lassította le, de a végleges szőrtelenség ígéretét nem tudta teljesíteni. Ezentúl a villanó lámpák fényimpulzusa nagyon széles spektrumú, így a pigmentben történő elnyelődése nem annyira szelektív, mint a megfelelő lézerek esetében. 

Magyarországon 2002 óta érhető el a lézeres szőrtelenítés. Nemzetközi viszonylatban  10 évvel korábban kezdték alkalmazni ezt a módszert és eredményessége miatt igen gyorsan népszerűvé vált. 

 

A kezelés menete

A hatékony szőrtelenítéshez a lézer fényenergiájának a szőrszál pigmentanyagában kell elnyelődnie, amely aztán a szőrtüszőbe vezeti le a hőt. Ennek hatására a szőrtüsző elpusztul. Erre legalkalmasabb az Alexandrit lézer, mely 757 nanométeres hullámhosszúságú energiasugárral működik. Jelenleg ez a vezető csúcstechnológia világszerte a szőrtelenítés terén. A lézerek fénye monokromatikus, egyszínű ezért nagyon jól fókuszálható. Általában optikai szálon keresztül vezetik a kézi darabba vagy a szkennerbe, ami azután a kezelési területre juttatja a lézerfényt. Hatásmechanizmusa a szelektív foto-termolízis elvén alapul. Ez azt jelenti, hogy a bőrre kerülő fény csak a célszövetben, vagyis a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, a környező ép bőrben nem, így azt nem is károsítja. A szőrszálban elnyelődő fény pedig a hőenergia révén denaturálja a szőrtüszőt, miközben az ép bőr nem károsodik. Az Alexandrit lézer kezelőfeje tulajdonképpen egy szkenner, ami néhány másodperc halad végig a kezelendő felületen, közel 100%-os biztonsággal és precizitással, anélkül, hogy egyetlen szőrszálat is kihagyna. A lézerek fénye nagyon intenzív, ezért védőszemüveg alkalmazása szükséges a kezelő és a páciens számára egyaránt. A kezelés komfort-érzetének fokozása érdekében a lézer speciális hűtőmechanizmussal is rendelkezik. A kezelés eredményeképpen kb. 12-14 nap múlva a kezelt területről kiesnek a szőrszálak és csak a selymesen puhává váló, sima bőr tapintható.

 

Kinek ajánlott?

Elsősorban azoknál a pácienseknél alkalmazható ez a módszer végleges szőrtelenítésre, akik fehérbőrűek és sötét szőrzettől szeretnének megszabadulni. Ha a páciens bőre sötétebb, a pigment-tartalomnak köszönhetően a bőr is elnyeli az energiát, ami ezáltal az égéshez hasonló módon sérülhet. Másrészt az energia egy része a bőrben nyelődik el, így a kezelés nem lesz elég hatékony. Az ősz, a szőke és a piheszőrök nem tartalmaznak pigmentet, így ezek a szőrszálak a jelenleg elérhető szőrtelenítő lézerekkel sajnos nem pusztíthatóak el hatékonyan. Vékonyabbá válhatnak, ha egy kevés pigmentet mégis tartalmaznak.

A kezelés akkor lesz eredményes, ha a szőrtüsző a növekedési fázis kezdeti, anagén szakaszában van, mert ekkor a legérzékenyebb, ilyenkor van legközelebb a bőrfelszínhez és ilyenkor van kapcsolat a szőrtüsző és a szőrszál között. Egy adott időben- testtájaktól függően - a szőrszálak nagy része, mintegy 85 %-a van ebben a fázisban. A többi, aktuálisan a növekedés más, telogen, vagy katagen fázisában lévő szőrtüsző hatékony elpusztítása érdekében szükséges, hogy a kezelést többször megismételjük. Mivel a szőr növekedési fázisainak hossza a különböző testtájakon nem egyforma, így a kezelés gyakorisága attól is függ, hogy mely testtájat szeretnénk szőrteleníteni. 

Egyéntől, nemtől és szőrmennyiségtől függően általában 4-6-8 kezelés szükséges, amennyiben semmilyen szőrnövekedést befolyásoló betegség vagy endokrinológiai kórkép nem hátráltatja a kezelés hatékonyságát. Az arcbőrön rendszerint 4 hetenként, máshol 6-7 hetenként, lábon és combon 8 hetenként kezelünk.

Az egyszer már sikeresen elpusztított szőrtüszők esetében végleges az eredmény, ezekből új szőrszálak már nem nőnek. Viszont a piheszőrzet és világos szőrzet hormonális hatásra megerősödhet a későbbiekben, így előfordulhat, hogy néhány év elteltével 1-1 fenntartó kezelés válik szükségessé. 

A kezelés előtt és alatt nagy hangsúlyt kell fektetni a fényvédelemre és csak borotválni szabad a szőrzetet, egyéb mechanikai és kémiai szőrtelenítést nem lehet alkalmazni. A kezelés előtt 1 héttel le kell borotválni az érintett testrészt, így a kezelésre 2-3 mm-es lesz a szőrzet, mely alkalmas az energia elnyelésére és a szőrtüszőhöz történő lejuttatására, viszont a kezelés során nem ég bele a bőrbe. Már 2-3 nappal a kezelést megelőzően kerülnie kell a páciensnek mindenirritáló helyi készítményt. A kezelés előtt közvetlenül nem használhat sminket, kozmetikumokat és parfümöt az érintett területen

Személyes konzultáció során döntünk arról, hogy a páciens esetében a lézeres szőrtelenítés elindítható-e az egészségi állapot, a bőrtípus és szőrszín alapján. A terápiát minden esetben próbakezeléssel indítjuk. 

 

Ellenjavallatok

Ellenjavallatai között szerepelnek az akut, gyulladásos, lázas  megbetegedések, bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, daganatok, autoimmun betegségek, vérzékenység, terhesség és szoptatás. Kontraindikálja a kezelést minden olyan betegség is, például epilepsia, migrén, amit a fény provokálhat. Abban az esetben, ha a páciens kórtörténetében meleg által provokált kórkép, például herpes simplex szerepel, a kezelést profilaktikus gyógyszeres védelem mellett végezzük. Számos gyógyszernek (isotretinoin, tetracyclin) lehet fényérzékenyítő hatása

 

Mellékhatások

Általában ritkán jelentkeznek mellékhatások, melyek az esetek túlnyomó többségében átmenetiek. Felléphetnek a kezelést követően azonnal, illetve jelentkezhetnek később is. Előfordulhat discomfort-érzés a kezelés során, illetve a kezelt területen jelentkezhet enyhe bőrpír és duzzanat. Ritkán a kezelés helyén égési sérülés, pörkösödés esetleg hegesedés alakul ki, valamint a későbbiek során pigmentációs zavarok ( alul-, illetve túlpigmentálódás) jelentkezhetnek.

 

Utókezelés

A kezelt területen bőrpír és duzzanat jelentkezhet közvetlenül a kezelés után. Olyan érzés lehet, mint napégést követően. Ilyenkor alkalmazhatunk hűtést az adott területen, illetve helyi bőrápoló készítményeket, például aloe verat. Sminket csak akkor tegyünk fel, ha ezek a tünetek teljesen megszűntek.

Nagyon fontos a terület folyamatos fényvédelme.

 

1 alkalom árából 20% kedvezmény

6 alkalmas bérlet esetén 50% kedvezmény 

 

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >