A hely, ahol a szépség újjászületik!

APTOS- arcemelő, arckontúrozó, volumenizáló fogazott szálazás

Arcformázás határok nélkül a legszélesebb variációjú felszívódó, biostimuláló és arcemelő szálakkal, a Thread Lifting módszerével- Aptos bioszálak

1996 óta alkalmaznak Aptos szálakat a plasztikai sebészek és az esztétikai bőrgyógyászok a megereszkedett szövetek pozicionálására. Az arcon történő beavatkozásoknál az arcplasztikával összemérhető eredményeket lehet elérni a szálak segítségével műtéti beavatkozás és altatás nélkül, szikementesen, rövid felépülési idővel az aktív élethez igazodva. A kezelés nők és férfiak esetében egyaránt kivitelezhető, az arc és a nyak kezelésén túl a test különböző területein is alkalmazható bőrminőségjavító, feszesítő eljárás.

Az elmúlt több, mint 20 év alatt mintegy 30 különböző típusát és mintegy 50 különböző behelyezési módszerét fejlesztették ki a szálaknak, ami a páciens számára a legideálisabb megoldást jelenti egy lépésben, személyre szabottan a megereszkedett szövetek megemelésére, a bőr fiatalítására és általános bőrminőség-javításra.

Kinek javasolt?

Azoknak a pácienseknek javasolható, akiknél enyhe vagy középsúlyos kontúrvesztés tapasztalható az arcon, csökkent a szövetek volumenizációja, hidratációja és finom ráncok jelentek meg. Jól alkalmazható a szemöldökök megemelésére, az ajak hangsúlyozására, illetve segítségével jól tudjuk kezelni az arci aszimmetriát és a műtét utáni elégtelenné váló lifting-hatást is tudjuk fokozni.

A kezelés menete

Minimál-invazív, biztonságos eljárásról van szó, mely bemetszést nem igényel. A páciens egyéni problémájának megfelelően személyre szabottan tudjuk kiválasztani a legideálisabb száltípust és behelyezési technikát, hogy a legoptimálisabb eredményt érhessük el a beavatkozás révén. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik és 20 percet vesz igénybe.

A steril szálak felszívódóak, biocompatibilisek, természetes kollagéntermelést-fokozó poly-L-tejsavból és polycaprolactonból állnak, melyeket különböző típusú tűkkel és kanülökkel juttathatunk be a bőr megfelelő rétegeibe. A szálak alapanyaga jól ismert, mintegy 30 éve alkalmazzák a sebészetben. Jelentős a szövetmegújító hatásuk a kollagéntermelés fokozása és mikrokeringés javítása révén.

Mellékhatás

Mellékhatással általában nem kell számolnunk - esetleg a kezelést követően bevérzés, duzzanat, minimális fájdalom lehet jelen a kezelést követően néhány napig. Ugyancsak rövid időn keresztül érezhető a szálak okozta tartó-feszülő hatás, de ez néhány napon belül megszűnik és idegentest-érzést nem okoz.

Kontraindikációk

 • allergia
 • aktív acne, vagy bőrgyulladás, fertőzés
 • keloid-hajlam
 • autoimmun betegség
 • haemophylia
 • antikoaguláns szedése
 • magasvérnyomás
 • súlyos belgyógyászati, neurológiai, pszichiátriai kórképek
 • terhesség, szoptatás
 • daganatos betegségek, kemoterapia
 • hepatitis B, C, HIV
 • porphyria
 • előzetesen nem felszívódó töltőanyag alkalmazása

A kezelésnek van egy azonnal látható emelő hatása, mely a szövetek fizikai alátámasztásán alapul, de a szálak behelyezésével beindítunk egy folyamatot, melynek kiteljesedése időt igényel, így a beavatkozás végeredménye 2-3 hónap múlva teljesedik ki és 1,5-2 éven keresztül élvezhető. Kombinálhatjuk az Aptos kezelést előzetesen hőalapú kezelésekkel: frakcionált RF bőrfiatalítás, vagy frakcionált CO2 lézerkezelés, vagy mikrofókuszált UH, amennyiben a bőr minősége hagy maga után kívánnivalót, illetve a bőrfelület színbeli és felszínbeli eltéréseit szeretnénk orvosolni. A szálak behelyezését követően, amennyiben szükségesnek gondoljuk, alkalmazhatunk térfogatpótló kezeléséket a volumenhiány mérséklésére, vagy az izommozgás okozta ráncok finomítására botulinum toxin kezelést. Soha ne feledkezzünk meg, hogy az esztétikai kezelések mellett nagyon fontos a páciens bőrtípusának megfelelő napi bőrápolási rutin kialakítása és rendszeres alkalmazása - ez az esztétikai beavatkozásokat is sikeresebbé és hosszabban tartóvá teszi.

Aptos

Az arc kontúrozása

Visage Excellence

Felszívódó, többirányú, speciális kialakítású fogakkal ellátott szálakat alkalmazunk, melyek hossza 120, vagy 190 mm. 10 szálat alkalmazunk a teljes arc kezelésére, melyeket kanül segítségével implantáljuk a szövetbe a nem-invazív eljárás során. Ennek okán kisebb a bevérzés és duzzanat veszélye, az egyszerű és gyors módszer a szövetek összehozása, hangsúlyozása és tartása révén nagyon hatékony emelést biztosít rövid felépülési idővel. Alkalmazhatjuk arcon a szemöldök emelésére, az orca hangsúlyozására, a kontúr határozottabbá tételére és a nyak felső harmadának, a toka kezelésére.

Limitált kiadásban megjelent ennek a száltípusnak a világon egyedülállóan hyaluronsavat tartalmazó változata, mely a kollagéntermelés fokozásán túl pozitív hatással van az elasztikus rostok minőségi és mennyiségi változására és egyedülálló, hosszú idejű bőrhidratáltságot eredményez. A szál körül sokkal erőteljesebb kötőszöveti rostköteg alakul ki jóval kevesebb gyulladásos reakció mellett. Sokkal kiteljesedettebb lifintinghatáson túl jelentős bőrminőségjavulás következik be, a bőr tömörebbé, feszesebbé, hidratálttá válik és a felépülési idő még rövidebb lesz. A hatás 1,5-2 éven keresztül élvezhető.

Visage Excellence

Light Lift Needle

Kétirányú, fogakkal ellátott szál, melyet a minimálisan invazív eljárás során a subcutan zsírszövetbe helyezünk be, mellyel hatékonyan tudjuk orvosolni a kötőszövet idő előrehaladtával bekövetkező minőségi változásait. A szálhoz mindkét végén kapcsolódó tűk hegye különböző kialakítású lehet. Kezelhetjük vele a toka területét, vagy a szemöldököt emelhetjük meg haladva a tűvel pontról-pontra, anélkül, hogy a tűvel több alkalommal kijönnénk a bőrből, mivel a szál 500 mm hosszúságú. Ezzel elkerülhetjük, hogy a több kijöveteli ponton behúzódások legyenek jelen. Segítségével tudjuk a nyakat formálni és erősíteni az arckontúrt. Az emelés hétről-hétre kifejezettebbé válik.

Light Lift Needle

Light Lift Thread

A módszer az előzőekhez hasonló, a szál hossza viszont itt 250 mm.

Light Lift Thread

Light Lift Spring

A 440 mm hosszúságú szál spirálisan van feltekerve a tűre, ez biztosítja, hogy a szál rugalmasságát és alakját a behelyezést követően is megtartsa. Különösen a Marionett redő kezelésére alkalmas, a szál stimulálja a kollagénképződést és egészséges bőrképet eredményez.

Light Lift Spring

Light Lift Linea

A speciális kialakítású, kétirányú fogakkal rendelkező, felszívódó szál elsősorban a kontúrvesztés mérséklésére lett kifejlesztve. Gyors és egyszerű módszer, amely bemetszést nem igényel. A 120 mm hosszúságú szálakat atraumatikus kanülákkal vezetjük be a subcutan zsírszövetbe helyi érzéstelenítés mellett. Általában 10 szálat alkalmazunk az arc kezelésére. A behelyezést követően a kinyíló fogak koncentrálják a szöveteket, újrastruktúrálják és megemelik azt. Kezelhetjük vele a középarcot, az arc alsó harmadát és a nyakat.

Light Lift Linea

Bőrfiatalítás az arcon és a testen

Nano Excellence Method

Felszívódó, többirányú, speciális kialakítású fogakkal rendelkező 70 mm hosszúságú szálak, melyek a szöveti revitalizálást, fiatalítást célozzák meg. Atraumatikus, tompa végű kanülával helyezzük be a kötőszövetbe, ahol a kollagéntermelés fokozásával szöveti revitalizációt indít el és a bőrt feszesebbé, ránctalanabbá teszi. Alkalmazhatjuk a teljes arcon: szemöldök emelésre, az orca, vagy az alsó harmad határozottabbá tételére, nyakon, a toka területén és a test bármely részén. Egyszerű és gyors módszer, mely alig igényel felépülési időt.

Nano Excellence Method

Nano Spring

Felszívódó, spiralisan feltekert 940 mm hosszúságú szál, mely egy 70 mm hosszúságú, tompa kanüla körül helyezkedik el. Mivel revitalizál és bőrfiatalító hatása van, így bárhol alkalmazhatjuk az arc területén, ahol a felszínes ráncokat szeretnénk mérsékelni. A szál behelyezését követően megtartja a formáját és a rugalmasságát, így finomítani tudja a mélyebb ráncokat is az arcon. Alkalmazható a Marionette redő mérséklésre, az orr-ajak barázda finomítására, a glabella, a homlok és a fehérajak ráncaira, a szemöldök és orrcsúcs-emelésre, valamint a száj kontúrozására is.

Nano Spring

Nano Vitis

Felszívódó, csavart, dupla, 135 mm hosszúságú szál egy tompa, 70 mm hosszú kanülre fűzve. Kezelhetjük az arc, nyak és test különböző területeit, amennyiben revitalizálni, regenerálni, fiatalítani szeretnénk. A behelyezést követően a szál kiegyenesedik és volumnizálja a szöveteket. 1-1,5 hónap alatt éri el a végeredményt és a hatás 1,5-2 éven keresztül élvezhető. A mély ráncokat is kitűnően finomítja az arcon. Alkalmazhatjuk a homlokon, az alsó és felső szemhéjon, a szarkalábak kezelésére, a glabella területén, az orr-ajak barázda finomítására, a dekoltázs és nyak területén, valamint a kéz fiatalítására.

Nano Vitis

Testkezelés

Body Excellence

Speciális kialakítású, többirányú fogakkal ellátott, felszívódó szál, amelyet a test szöveteinek emelésére fejlesztettek ki. A behelyezést követően a lágyszövetek számára erős tartást tud biztosítani a fizikai alátámasztás révén. Alkalmazható a karon, hason, mellen, fenék területén, belsőcombon, valamint a térdek felett. A beavatkozást követően a kontúrvonalak újra definiálttá válnak, a volumenizáció helyre áll és a szöveti öregedés jelei mérséklődnek.

Body Excellence

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL