A hely, ahol a szépség újjászületik!

BŐRÁPOLÁSI TANÁCSOK

Egy bizonyos életkort követően gondoskodnunk kell a bőr kiegészítő, külső-belső regenerálásról és táplálásáról is: arctisztításon, bőrradíron, pakoláson, valamint a fényvédő készítményen és a kézkrémen túl a hidratáló krémek adják a bőrápolás alapját

Bőrápolás

Arclemosás

A bőrápolás alapja a születéstől kezdődő, rendszeres, a bőr jelleghez alkalmazkodó tisztítás. Ehhez ismernünk kell bőrtípusunkat, bőrünk érzékenységét, valamint a bőrünket érő külső környezeti s belső hatásokat. A rosszul megválasztott ápoló és tisztító készítmények sokat árthatnak a bőrnek, irritáció, allergia forrásai lehetnek s alapját adhatják számos bőrbetegségnek és a bőr idő előtti minőségromlásának. Az arctisztítás fontosságát nem kell hangsúlyoznunk, hisz nyilvánvaló, hogy bőrünket mentesíteni kell a külső környezeti és vegyi szennyezőanyagoktól, a make-up maradványoktól. Mivel bőrünk generációról- generációra érzékenyebbé válik, így a tisztításához mindenképpen kímélő anyagokat javaslunk. Figyeljünk az alkalmazott készítmény pH értékre s ne alkalmazzuk gyakrabban, mint azt bőrünk megkívánja, mégis a tisztítás alapos, de kíméletes legyen.

Normál, egészséges bőr esetén a tiszta vizes lemosást kiegészíthetjük szappannal, amely természetes alapú, nem tartalmaz illatosító anyagot. Ügyeljünk arra is, hogy a szappan habját gondosan leöblítsük a bőrről, hiszen ezek a felületaktív anyagok zsírt vonnak el a bőrtől, ezért száraz bőr esetén szappant különös körültekintéssel használjunk. Ha a bőrön piros foltok jelennek meg a szappan használatát követően, illetve feszül a bőr akkor inkább lemosótejeket s zseléket alkalmazzunk a bőr tisztítására. Az alkoholtartalmú arcvizek szárító hatásuk miatt kerülendők. Részesítsük előnyben a bőrtípusnak megfelelő, kíméletes, hatékony, természetes alapú,parabenmen arclemosókat.


Arcpakolás

Időnként, nem többször, mint heti 2 alkalommal, kényeztessük magunkat arcpakolással.. Az életkortól és a bőr típusától, problémáitól függően célunk az arcpakolással lehet a bőr tisztítása, frissítse, feszesítése, illetve a megnyugtatása. Az arcpakolás felhelyezése előtt gondosan tisztítsuk meg az arc bőrét, ügyeljünk arra, hogy a szemkörnyék védve legyen. Általában a pakolás 20-30 percig legyen a bőrön, ezt követően pedig gondosan öblítsük le langyos vízzel a bőrünket és alkalmazzunk a bőrtípusunknak s az életkornak megfelelően hidratáló, vagy zsírosabb krémet.

Minden életkorban fontos bőrünk szépségnek és egészségének megóvása érdekben, hogy naponta megtisztítsuk a szennyeződésektől, védjük a szélsőséges időjárási viszonyoktól és környezeti ártalmaktól, valamint óvjuk a kiszáradástól. A szépség és a jó megjelenés alapja a megfelelően hidratált bőr. Ahhoz, hogy a krém optimális felszívódása biztosított legyen időnként a felső, száraz érzetű szaruréteget el kell távolítani. Ezt elvégezhetjük rendszeres otthoni bőrradírozással, vagy professzionális körülmények között microdermabrasio, peelingek illetve lézeres finomhámlasztás segítségével. Ne feledjük el, hogy bőrünk krémekkel történő hidratálása mellett nagyon fontos az optimális folyadékfogyasztás is.

Egy bizonyos életkort követően viszont mindezen óvintézkedéseken túl gondoskodnunk kell a bőr kiegészítő, külső-belső regenerálásról és táplálásáról is. 40 éves korig az arctisztításon, a bőrradíron, valamint a fényvédő készítményen és a kézkrémen túl a hidratáló krémek adják a bőrápolás alapját. 40 és 55 év kor között már a hidratáló krémek és olajok, valamint a táplálóbb, zsírosabb krémek is szükségessé válhatnak. 55 éves kor felett pedig már a liposzómás hidratáló krémeké, valamint a vérkeringést fokozó, regeneráló hatású készítményeké lesz a főszerep.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL