A hely, ahol a szépség újjászületik!

Cosmelan

A hámlasztást megelőző három hét alatt ne végezzen más professzionális hámlasztást (ablatív lézer terápia, dermabrázió, mikrodermabrázió, ultrahangos hámlasztás stb.) A kezelést megelőző öt napban ne használjon durva, szemcsés radírokat vagy irritáló anyagokat, nem ajánlatos a szőkítés, festés továbbá a kezelendő terület szőrtelenítse, mint pl., borotválás, gyantázás. Férfiak esetében a kezelt terület borotválása kerülendő minimum 24 órán át. Kerülje a szoláriumot és a direkt napsugárzást. A kezelést követően legalább egy hetet várjon injektálható töltőanyagok igénybevételével, tetoválásokkal. A hámlasztás után 48 órán keresztül ellenjavallat: a szauna, úszás, napozás, szolárium, közvetlen hőforrás. Miután lezajlott a hámlási periódus, konzultáljon kezelőorvosával a lokális retinoidok és akív hatóanyagok használatáról. Kerülje a gyantázást, fotoepilációt (villanófényes, lézeres szőrtelenítés) további 15 napig.

Cosmelan

A Cosmelan egy depigmentáló eljárás, amely intenzív korrekciós hatást fejt ki pigmentegyenetlenségeken, és szabályozza a melanin túltermelődést is. Ez a kettős hatás teszi egyedülállóvá a kezelést a teljes és hatékony eredményért.

A Cosmelan depigmentációs eljárás négyfázisú protokollt tartalmaz, amelyeket be kell tartani a kívánt eredmény érdekében: 1. fázis a rendelői kezelés, ezt követően az otthoni fázis a 2, 3 és 4. fázis.

A Cosmelan 1 és a Cosmelan 2 hatással vannak a melanin termelődés különböző szakaszaira, szinergikus hatást fejtenek ki a pigmentfoltok csökkenésében és eltávolításában, valamint megakadályozzák azok újbóli megjelenését.

Otthoni felhasználásra szánt termékek: 2,3,4. fázis. A cosmelan otthoni csomag tartalma:

 • Cosmelan 2: otthoni depigmentáló krém, amely fokozza a Cosmelan 1 eredményeit, kontroll alatt tartja a melanin termelést és megakadályozza az új foltok megjelenését.
 • Melan recovery: nyugtató és helyreállító krém az érzékeny kipirosodott bőr számára. Segít megnyugtatni a bőrt, helyreállítja az egyensúlyát és fokozza a komfortérzetet a Cosmelan kezelés alatt.
 • Melan 130+ pigmentkontroll: színezett fényvédő krém a pigmentáció szabályozására. Széles spektrumban védi a bőrt a napsugárzás és a látható fény ellen, továbbá megakadályozza a bőr pigmentációjának túlműködését.

A kezelés menete

A kezelés 20-30 percet vesz igénybe a kezelni kívánt felülettől függően. A bőrt alaposan megtisztítjuk, zsírtalanítjuk és fertőtlenítjük, majd szükség esetén védelemmel látjuk el a nyálkahártyákat. A Cosmelan 1 depigmentáló maszkot egyenletes rétegben viszik fel a kezelendő felületre, ezt hagyják megszáradni. A szakmai megítélés alapján 8-12 órán keresztül marad fent a maszk.

Esetleges mellékhatások

A Cosmelan kezelés után olyan tünetek jelentkezhetnek, mint átmeneti kiütések, elhúzódó kiütés (több mint 72 óra), hámlás, irritáció, bőrszárazság. Amennyiben a páciens a fényvédelemre vonatkozó instrukciókat nem követi, pigmentációs zavarok alakulhatnak ki: akár alul-, akár túlpigmentálódás is előfordulhat. Kezelést követően, a herpeszre való hajlam esetén a fertőzés aktiválódhat. Nagyon ritka esetben bakteriális felülfertőződés is kialakulhat.

Ellenjavallatok

 • Terhesség, szoptatás
 • Túlérzékenység vagy allergia a hámlasztó szer bármely összetevőjére
 • Autoimmun betegség és/vagy bőrgyógyászati betegségek
 • Sugárterápiával történő kezelés
 • Az elmúlt időszakban történt bőrgyógyászati kis műtétek, naevus eltávolítás a kezelendő területen
 • Ajakherpesz
 • Nyílt vagy félig nyílt sebek
 • Aktív aknés tünetek, aktív fertőzés a kezelés területén
 • Láz
 • Mikropigmentáció
 • Instabil pszichológiai profillal rendelkező betegek
 • Immunszupresszív kezelés, vagy betegség

Utókezelés

Az ajánlott ható idő elteltével el kell távolítani otthon a Cosmelan 1 maszkot. A maszk eltávolítása bő langyos vízzel történik, elkerülve a szembejutást. Bőrpír, feszülés vagy szárazság érzése esetén használjon vékony rétegben a melan recovery regeneráló balzsamot.

Az első hónapban -folyamatos depigmentáció:

48 órával a Cosmelan 1 maszk eltávolítása után folytatni kell a napi depigmentációs rutint, hogy kiegészítsük a kezelés korrekciós hatását és szabályozzuk a melanin túltermelődést a melanocitákban.

Használati utasítás: arctisztás követően vigyen fel egy kis mennyiséget a Cosmelan 2-ből naponta háromszor (reggel, délben és este), majd melan recovery regeneráló balzsamot és a melan 130+ pigment kontroll fényvédőt napjában többször bőséges mennyiségben kell használni.

Ebben a fázisban, ha rendkívül reaktív, érzékeny a bőr akkor próbálja csak a problémás területet kenni, anélkül, hogy teljesen elhagyná a Cosmelan 2-t.

Második és harmadik hónapban – hiperpigmentció kontrollálása:

Ezen a ponton fontos, hogy a probléma valódi okát kezeljük a foltoknak, szabályozva a melanin túlműködését a pigmenttermelő sejtek állandó szabályozásával. Ez mind az intra-, mind a sejtközi melanin termelést kontroll alatt tartja, és megakadályozza a repigmentációt.

Használati utasítás: tiszta bőrre vigye fel a Cosmelan 2-t reggel és este, majd ezt követően a melan recovery helyreállító balzsamot, és napjában többször a melan 130+ pigment kontrollt.

Negyedik-hetedik hónapban – pigmentfoltok újbóli kialakulásának megakadályozása:

A pigmentfoltok kiújulására való hajlam folyamatos kockázatot jelent. A kontroll szakaszban a kezelés megakadályozza a kezelt pigmentfoltok újbóli megjelenését és újak kialakulását a hosszan tartó eredmény érdekében. A kezelés végére határozattan javasoljuk a napfényvédelem folyamatos használatát az év mindennapján, mint állandó kozmetikai kiegészítő termék.

Használati utasítás: A Cosmelan 2 depigmentáló krémet már csak este kell használni arctisztítás után majd a melan recovery utóápolóval zárni. Napközben bőséges mennyiségben és többször is kell használni a melan 130+ pigment control fényvédőt.

A Cosmelan eljárás során hatékony és állandó napvédelemre van szükséges a melan 130+ pigment control fényvédő használatával. A fényvédelem mennyiségének és gyakoriságának hiánya csökkenti a kezelés hatékonyságát. Fényvédőből az ajánlott mennyiség 2mg/cm ; negyed teáskanálnyi. Ezt a mennyiséget 2-3 óránként újra kell applikálni, hogy optimális és egyenletes védelmet biztosítsunk

Cosmelan eredmény
Cosmelan eredmény
Cosmelan eredmény
Cosmelan eredmény

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL