A hely, ahol a szépség újjászületik!

FRAKCIONÁLT CO2 LÉZERES KEZELÉS - BŐRMEGÚJÍTÁS, HEGKEZELÉS

Bőrfelszín és a mélyebb rétegek megújítása kollagénindukcióval. Arcfiatalító, ránctalanító, pórusöszehúzó, depigmentáló, bőrfiatalító eljárás a Frakcionált széndioxid lézeres kezelés.

Az arcfiatalítás terén az esztétikai bőrgyógyászat szakemberei régóta alkalmazzák a CO2 lézeres arckezelést, viszont a korábbi eljárás jelentős fájdalommal járt, gyakran altatásban végezték, gyógyulása pedig hosszú heteket vett igénybe, mely körülményes utókezelést igényelt és gyakoriak voltak a szövődmények is.

Új távlatokat nyitott meg azonban ezen a téren a frakcionált technológia, amely során nem a bőrfelület egészét kezeljük meg, hanem négyzetcentiméterenként változó sűrűségben, pontszerűen hatol be a lézersugár, 100-400 mikrométer átmérőjű szúrcsatornát képezve. A szúrcsatornák között érintetlenül maradt bőrszigetek felől gyorsan megindul a regeneráció, így a gyógyulási idő lényegesen lerövidül, a kezelés mélységétől függően 3-10 napot vesz igénybe.
Ez az esztétikai kezelés a szervezet természetes folyamatait erősítve idézi elő a kedvező változásokat, hagyományos értelemben vett sebészi beavatkozás nélkül. A hőhatás intenzív regenerálódást indít be, jelentősen élénkítve a microkeringést és az anyagcsere-folyamatokat, valamint fokozódik a bőr tartásáért és rugalmasságáért felelős kollagén-és elasztikus rostok termelődése. Bőrünk folyamatos, 10-12 héten keresztül zajló megújuláson megy keresztül a lézerkezelést követően: feszesebbé, rugalmasabbá, fiatalosan üdévé, frissé válik, színe és felszíne jóval egységesebbé válik, a pórusméret jelentősen csökken.

Kinek ajánlott?

A frakcionális CO2 lézerkezelés rendkívül kíméletes és biztonságos, viszont bőrmegújító hatékonysága megegyezik a hagyományos CO2 lézeres kezelés eredményével. Tapasztalataink szerint hatékonyan kezelhetjük arcon, nyakon, dekoltázson és kézfejen egyaránt a napfény hatására kialakuló felületes bőrhibákat, a pigmentfoltokat, felszíni ráncokat, tág pórusokat, korábbi acnes gyulladások maradványtüneteként jelen lévő besüppedt hegeket, valamint a szemkörnyék bőrének lazaságát, elszíneződését és a fáradt, fakó, laza bőrt. Nemcsak a már meglévő bőrhibák korrigálására, hanem azok megelőzésére is javasoljuk ezt a bőrmegújító eljárást.
Önmagában is nagyon hatékony, de a kezelendő problémától függően kombinálhatjuk mikrofókuszált ultrahangos kezeléssel, vékonyszálas kontúrterápiával, PRP kezeléssel, vagy szükség esetén kiegészíthetjük térfogatpótlással, illetve izomrelaxáló kezeléssel.

Frakcionált Co2 lézeres kezelés

Ellenjavallatok

  • sebgyógyulási zavar, hegesedésre való hajlam
  • amennyiben korábbi lézerkezelések során pigmentációs-zavar lépett fel
  • fényérzékenyítő gyógyszer szedése
  • aktív fertőzés a kezelés helyén
  • lázas állapot
  • immunszupresszív kezelés, vagy betegség
  • terhesség, szoptatás
  • fény által provokált epilepszia

A kezelés menete

A kezelés 1,5-2 órát vesz igénybe: a fájdalomcsillapító gél 20 percig hat, majd körülbelül 1 óra a kezelés.
A páciens korától, bőrtípusától és a kezelendő problémától függően választjuk meg egyénre szabottan a kezelés paramétereit. Amennyiben kisebb energiával és ritkább pontsűrűséggel végezzük a kezelést egy frissítő hatású, finomhámlasztást érünk el, amely a bőrfelszín képét egységesebbé teszi. A precíz mélységszabályozás a felhám egyenletes leválasztását biztosítja, mely elősegíti az új bőrsejtek egyenletesebb és szebb regenerálódását.
Közepes, vagy mélyhámlasztás esetén nemcsak a pontsűrűséget növeljük egy adott területen, hanem a leadott energiát is. Ez a vízben elnyelődő energia elpárologtatja a kezelési paraméterek által meghatározott sejtsorokat és ezáltal színben és felszínben egységes szerkezetet alakít ki.
A kezelést követően nyugtató arcmaszkot, majd arckrémet és fényvédőkészítményt kap a páciens.

Frakcionált Co2 lézeres kezelés

Mellékhatások

Amennyiben a páciens a fényvédelemre vonatkozó kéréseinket nem követi pigmentációs-zavarok alakulhatnak ki: akár alul-, akár túlpigmentálódás is előfordulhat.
Kezelést követően, herpesre való hajlam esetén a fertőzés aktiválódhat. Nagyon ritkán bakteriális felülfertőződés is kialakulhat. A hegesedés veszélye minimális.

Utókezelés

A finomhámlasztás során a kezelt bőrfelületen gyulladás alakul ki. Ez nem mellékhatásként jelentkezik, ez a hatás része. A páciens arca így 2-3 napig piros, majd barnásvörös lesz és a folyamat elején égő érzés, esetleg minimális fájdalom kíséri. A kezelés napján, illetve az azt követő napon vizenyő is kísérheti a folyamatot, elsősorban a szem környékén. Seb, vérzés nem alakul ki, kötözést nem igényel. Ebben a gyulladt periódusban leginkább a hűtést és a hideg vizet tolerálja a bőr, de ha a bőrünk bírja, akkor tehetünk rá a kezelést követően egy speciális, növekedési faktorokat tartalmazó krémet, amely a gyulladt bőrfelületen beinduló regenerálódási folyamatok mellett még jelentősebb sejtmegújulást tesz lehetővé. A bőrpír sminkkel jól korrigálható, a páciens akár folytathatja is mindennapi tevékenységét.
A gyulladt periódust követően 2-3 napos hámlás jelentkezik, amely szintén nem mellékhatás, hanem ilyenkor távoznak a bőr felső, fáradt, szín-és felszínbeli egyenetlenségeit adó sejtrétegei. Ilyenkor javasolunk egy speciális nem irritáló, visszazsírozó krémet.
Ez a fajta beavatkozás nagyon rövid gyógyulási időt igényel: 1-2 napos bőrpírt követően finom hámlás jelentkezik így nem szükséges mindennapi tevékenységeink lényeges átszervezése. Ebben az esetben legjobb eredmény elérése érdekében a kezelés ismétlése szükséges 3-5 alkalommal havi gyakorisággal.
Közepes, vagy mélyhámlasztás esetén hosszabb, néhány napos utókezelésre szükség van, amely speciális helyi kezelésen túl időnként kötözést is jelenthet. Viszont akár egyszeri kezelés is meghozhatja a kívánt eredményt.
Kezdetben a regenerálódó bőr rózsaszínű, a későbbiekben fokozatosan halványodva válik normál bőrszínűvé.1 héten keresztül kerülni javasolt a fokozott izzadással járó sporttevékenységet.
Esetenként szükség lehet szisztémás, vagy helyi antibiotikum kezelésre, a felülfertőződés megelőzése érdekében.
A kezelés kifejezett fényérzékenyítő hatása miatt a szolárium és a természetes napfény mellőzése javasolt, illetve magas faktorszámú fényvédőkrém alkalmazását írjuk elő a páciensnek. A nagyobb biztonság érdekében a lézeres kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL