Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Botulinum toxin kezelés

Az egyik legnépszerűbb ránctalanító kezelés napjainkban a Clostridium botulinum baktérium által termelt A típusú endotoxinból készült hígított, orvosi felhasználásra készült oldattal végzett átmeneti izomrelaxálás. Ezzel a módszerrel azokat a ráncokat tudjuk hatékonyan kezelni, amelyek a mimikai izomzat mozgatása következtében kialakuló bőrmegtöretések talaján jelentek meg. A toxin ugyanis az izomzat mozgását fogja átmenetileg blokkolni azáltal, hogy megakadályozza az izom összehúzódását kiváltó anyag átvitelét az idegvégződés és az izom között. Ez a hatás átmeneti, az izmok nem károsodnak a kezelés során.
 

Kinek ajánlott?

Minden olyan páciens számára javasolt a kezelés, akiknél a mimikai izomzat erős mozgatása következtében fokozott ráncoltság jelenik meg. Elsősorban az arc felső harmadában végezzük  ezt a típusú kezelést: 30 év felett jelenik meg általában az első harántbarázda a homlokunkon és 10 évenként 1-1 további barázda megjelenésére számíthatunk. Azonban mindenki előtt ismert az úgynevezett „gondolkodó alkat”, aki sokat ráncolja a homlokát és néha nem is tudatosan vonja össze a szemöldökét. Kifejezetten szigorú megjelenést adhatnak arcunknak ezek a mély ráncok és a szemöldökök között megjelenő hosszanti barázdák. Ezek száma az izomzat erősségétől és az összehúzódások gyakoriságától is függ. Ezen ráncok korrekciója általában jó esztétikai hatást gyakorol az arc egészére: a barázdák mélysége csökken, a tekintetünk nyitottabbá válik és finomodnak a vonások.
A szemkörnyéken megjelenő nevető ráncok a személyiségünk részét képzik, így korrekciójuk nem feltétlenül javasolt minden esetben. Azonban ha látásunk nem megfelelően korrigált és sokat hunyorgunk, valamint nem használunk napszemüveget és a fény bántja a szemünket, akkor ezek a barázdák kifejezetten elmélyülhetnek.
Irodalmi adatok alapján egyes esetekben kiegészítő kezelésként más területen is szóba jön az izomrelaxáló kezelés alkalmazása: a dohányos ráncok kialakulásában a bőrt megtörő izommozgásnak is jelentős szerep jut, viszont ezen izmoknak a funkcióvesztése evésben, ivásban és a hangok formálásában is éreztetné hatását. Előfordul, hogy a toxin segítségével bizonyos izmok funkcióját kikapcsolva, más izmok hatása érvényesül jobban, amelynek az arckontúr határozottabbá tételénél lehet jelentősége.
 

A kezelés menete

Minden kezelés egyéni kell, hogy legyen: meg kell terveznünk, hogy mely izmok relaxálásával érjük el a legkedvezőbb változásokat. Ez függ az arc egyedi adottságaitól, az izmok erősségétől, a mozgatásuk gyakoriságától és az életmódtól. Ettől függően választjuk meg a beszúrási pontokat és az alkalmazott mennyiségeket. Nem feltétlenül a teljes mozgástalanság a cél minden esetben, a vonások finomabbá tétele megvalósulhat úgy is, hogy a mozgás egy része kivitelezhető marad a kezelt területen.

A megfelelő mennyiségű toxint a kezelés megtervezését követően injekcióval juttatjuk a megfelelő izomba. A páciens 2-3 nap múlva kezdi el érezni, hogy nem tudja már olyan könnyen mozgatni a kezelt területet. A blokkolás 1-2 hét alatt teljesedik ki, ami az első alkalmazásnál 3-4 hónapig tart. A hatás kialakulására jellemző fokozatosság észlelhető a megszűnésénél is.

Ahogy ismételjük a kezeléseket egyre hosszabb hatást érhetünk el: ennek az az oka, hogy az agyban egyre lassabban tér vissza az a tudat, hogy a mozgást ismételten ki tudjuk vitelezni, tehát leszokunk erről a mozgásról. Maga a toxin minden esetben lebomlik 3 hónap alatt, tehát az ismételt kezelések nem vezetnek a hatóanyag felhalmozódásához szervezetünkben. A toxin helyileg hat, általános hatást nem vált ki.
 

Mivel kombinálhatjuk?

Az izom blokkolását követően a felette lévő bőr kisimul, ránctalanná válik. Azonban előfordulhat, hogy már olyan mély bőrmegtöretés alakult ki az izom túlműködése következtében, hogy teljes mértékben nem korrigálható a ránc az izom működésének blokkolásával sem. Ilyenkor szóba jöhet térfogatpótló anyag alkalmazása az adott területen, de ennek szükségességéről általában az izomrelaxálást követően kell döntenünk.

A térfogatpótló- és izomrelaxáló kezelések általában azok a beavatkozások, melyekkel teljessé tesszük az arc megújítását. Ezek a beavatkozások, viszont csak jó állapotban lévő, vagy kellően regenerált bőrön tudják kiteljesíteni fiatalító hatásukat. Ezért ha szükséges bőrmegújító kezelés: mikrofókuszált ultrahang, lézeres, vagy ELOS kezelés, azt a botox terápia előtt végezzük el.  Kombinálható még az izomrelaxálás vékonyszálas kontúrterápiával és PRP kezeléssel is.
 

Ellenjavallatok

Nem javasoljuk a kezelést, amennyiben páciensünk nyelési, vagy légzési nehézségben szenved. Akut, gyulladásos kórképekben, egyes belgyógyászati és immunológiai betegségekben, lázas állapotban, bőrfertőzések esetén, valamint terhességben és szoptatás alatt szintén nem végzünk izomrelaxáló kezelést.
 

Mellékhatások

Mint minden injekció beadásánál itt is jelentkezhet minimális fájdalom, égő, szúró érzés, illetve bevérzés. Mivel a hatóanyagot bólusban adjuk be, így a beszúrás helyen apró csípésre emlékeztető duzzanat látható néhány órán át.

Esetenként fejfájás, a felső szemhéj megereszkedése, influenza-szerű tünetek és helyi izomgyengeség is előfordulhat.
 

Utókezelés

A pácienst arra kérjük, hogy legalább 12 órán keresztül kerülje az arcot érő irritáló tényezőket: alkohol fogyasztást, testi megerőltetést.  Ne masszírozza, nyomkodja a kezelt területet és ne hajoljon hirtelen előre hisz így a hatóanyag elszivárgása átmenetileg olyan izmok gyengülését is eredményezheti, amit mi nem szerettünk volna blokkolni. A kezelést követően 2 héten át mellőzze a szaunát, szoláriumot. 2 hét múlva várjuk vissza a pácienst, a hatás teljes kialakulását követően. Ekkor kerülhet sor korrekcióra, ha szükségesnek ítéljük meg. 

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Kapcsolódó kezeléseink: Bio Nutri Lift , Mélyhidratálás , Volumenpótlás , Ráncfeltöltés hyaluronsavval , Térfogatpótlás kollagén termelést fokozó Radiesse töltőanyaggal

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >