Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Bőrápolási tanácsok

Bőrápolás 

A bőrápolás alapja a születéstől kezdődő, rendszeres, a bőr jelleghez alkalmazkodó tisztítás. Ehhez ismernünk kell bőrtípusunkat, bőrünk érzékenységét, valamint a bőrünket érő külső környezeti s belső hatásokat. A rosszul megválasztott ápoló és tisztító készítmények sokat árthatnak a bőrnek, irritáció, allergia forrásai lehetnek s alapját adhatják számos bőrbetegségnek és a bőr idő előtti minőségromlásának. Az arctisztítás fontosságát nem kell hangsúlyoznunk, hisz nyilvánvaló, hogy bőrünket mentesíteni kell a külső környezeti és vegyi szennyezőanyagoktól, a make-up maradványoktól. Mivel bőrünk generációról- generációra érzékenyebbé válik, így a tisztításához mindenképpen kímélő anyagokat javaslunk. Figyeljünk az alkalmazott készítmény pH értékre s ne alkalmazzuk gyakrabban, mint azt bőrünk megkívánja, mégis a tisztítás alapos, de kíméletes legyen.

Normál, egészséges bőr esetén a tiszta vizes lemosást kiegészíthetjük szappannal, amely természetes alapú, nem tartalmaz illatosító anyagot. Ügyeljünk arra is, hogy a szappan habját gondosan leöblítsük a bőrről, hiszen ezek a felületaktív anyagok zsírt vonnak el a bőrtől, ezért száraz bőr esetén szappant különös körültekintéssel használjunk. Ha a bőrön piros foltok jelennek meg a szappan használatát követően, illetve feszül a bőr akkor inkább lemosótejeket s zseléket alkalmazzunk a bőr tisztítására. Az alkoholtartalmú arcvizek szárító hatásuk miatt kerülendők. Részesítsük előnyben a  bőrtípusnak megfelelő, kíméletes, hatékony, természetes alapú,parabenmen arclemosókat.

Időnként, nem többször, mint heti 2 alkalommal, kényeztessük magunkat arcpakolással.. Az életkortól és a bőr típusától, problémáitól függően célunk az arcpakolással lehet a bőr tisztítása, frissítse, feszesítése, illetve a megnyugtatása. Az arcpakolás felhelyezése előtt gondosan tisztítsuk meg az arc bőrét, ügyeljünk arra, hogy a szemkörnyék védve legyen. Általában a pakolás 20-30 percig legyen a bőrön, ezt követően pedig gondosan öblítsük le langyos vízzel a bőrünket és alkalmazzunk a bőrtípusunknak s az életkornak megfelelően hidratáló, vagy zsírosabb krémet. 

Minden életkorban fontos bőrünk szépségnek és egészségének megóvása érdekben, hogy naponta megtisztítsuk a szennyeződésektől, védjük a szélsőséges időjárási viszonyoktól és környezeti ártalmaktól, valamint óvjuk a kiszáradástól. A szépség és a jó megjelenés alapja a megfelelően hidratált bőr. Ahhoz, hogy a krém optimális felszívódása biztosított legyen időnként a felső, száraz érzetű szaruréteget el kell távolítani. Ezt elvégezhetjük rendszeres otthoni bőrradírozással, vagy professzionális körülmények között microdermabrasio, peelingek illetve lézeres finomhámlasztás segítségével. Ne feledjük el, hogy bőrünk krémekkel történő hidratálása mellett nagyon fontos az optimális folyadékfogyasztás is.

Egy bizonyos életkort követően viszont mindezen óvintézkedéseken túl gondoskodnunk kell a bőr kiegészítő, külső-belső regenerálásról és táplálásáról is. 40 éves korig az arctisztításon, a bőrradíron, valamint a fényvédő készítményen és a kézkrémen túl a hidratáló krémek adják a bőrápolás alapját. 40 és 55 év kor között már a hidratáló krémek és olajok, valamint a táplálóbb, zsírosabb krémek is szükségessé válhatnak. 55 éves kor felett pedig már a liposzómás hidratáló krémeké, valamint a vérkeringést fokozó, regeneráló hatású készítményeké lesz a főszerep.

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

Bőrápolási tanácsok
VISSZA

Kapcsolódó kezeléseink: Általános tudnivalók , Bőrtípusok , Gyakori bőrbetegségek

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >