Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Izzadás kezelés

Az egyik legnépszerűbb kezelés napjainkban a Clostridium botulinum baktérium által termelt A típusú endotoxinból készült hígított, orvosi felhasználásra készült oldattal végzett átmeneti izomrelaxálás. Ezzel a módszerrel azonban nemcsak azokat a ráncokat tudjuk hatékonyan kezelni, amelyek a mimikai izomzat mozgatása következtében kialakuló bőrmegtöretések talaján jelentek meg, hanem lehetőségünk nyílik a lokálisan kialakuló fokozott izzadás mérséklésére, illetve megszüntetésére is.

Rendkívül kellemetlen állapot a fokozott izzadás következtében a ruhán megjelenő folt, kézfogáskor a nedves tenyér, ami jelentősen befolyásolja magánéleti és társadalmi kapcsolataink alakulását is.
 

Kinek ajánlott?

Amennyiben ilyen panasszal jelentkezik a páciens első lépésben meg kell arról győződnünk laborvizsgálattal esetleg társszakmák bevonásával, hogy fokozott izzadékonysága valóban alkati, vegetatív eredetű és nem áll a hátterében semmilyen rendszerbetegség.

Az A típusú botulinum toxint leginkább az axillaris hyperhydrosis (hónalji izzadás) kezelésében alkalmazzuk, de bevethető a tenyerek és a talp érintettsége esetén is.
 

A kezelés menete

Kevés várakozást követően megfigyeljük és kijelöljük a leginkább érintett területet- végezhetünk Lugol-próbát is, amennyiben páciensünk nem jódérzékeny, majd a  megfelelő mennyiségű toxint a kezelés megtervezését követően injekcióval juttatjuk a bőr alá. Jóval felszínesebben dolgozunk, mint a mimikai izomzat blokkolása esetén, hisz itt a verejtékmirigyek beidegzését kell blokkolnunk, amelyek felszínesebben, a bőr középső rétegében helyezkednek el.

A blokkolás 1-2 hét alatt teljesedik ki, ami általában 3-11 hónapig tart, nagy egyéni különbségeket mutatva. A hatás kialakulására jellemző fokozatosság észlelhető a megszűnésénél is.

Maga a toxin minden esetben lebomlik 3 hónap alatt, tehát az ismételt kezelések nem vezetnek a hatóanyag felhalmozódásához szervezetünkben. A toxin helyileg hat, általános hatást nem vált ki. 
           

Ellenjavallatok

Nem javasoljuk a kezelést, amennyiben páciensünk nyelési, vagy légzési nehézségben szenved. Akut, gyulladásos kórképekben, egyes belgyógyászati és immunológiai betegségekben, lázas állapotban, bőrfertőzések esetén, valamint terhességben és szoptatás alatt szintén nem végzünk izomrelaxáló kezelést.
 

Mellékhatások

Mint minden injekció beadásánál, itt is jelentkezhet minimális fájdalom, égő, szúró érzés, illetve bevérzés. Mivel a hatóanyagot bólusban adjuk be, így a beszúrás helyen apró csípésre emlékeztető duzzanat látható néhány órán át.

Esetenként influenza-szerű tünetek és helyi izomgyengeség is előfordulhat.
 

Utókezelés

A pácienst arra kérjük, hogy legalább 12 órán keresztül kerülje az alkohol fogyasztást és a  testi megerőltetést.  A kezelt területet védje néhány órán keresztül a külső behatásoktól, míg a szúrcsatornák be nem záródnak. A kezelést követően 2 héten át mellőzze a szaunát, szoláriumot. 2 hét múlva várjuk vissza a pácienst, a hatás teljes kialakulását követően. Ekkor kerülhet sor korrekcióra, ha szükségesnek ítéljük meg. 

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >