A hely, ahol a szépség újjászületik!

Onix - Fokozott izzadás kezelés

Egyedülálló kezelés klinikánkon a túlzott verejtékezés kezelésére – műtéti beavatkozás nélkül

Azonnali, tartós eredmény akár 1 alkalom után!

Az izzadás egy természetes élettani folyamat, mely elengedhetetlen szerepet tölt be a testhőmérséklet szabályozásában.

Naponta körülbelül fél liter verejték termelődik. Vannak olyan állapotok: láz, testmozgás vagy provokáló tényezők, fűszeres, csípős ételek, ahol a hatásukra megemelkedő testhőmérséklet a fokozott izzadás révén mérséklődik. Vannak olyan páciensek, akik nemcsak ilyen helyzetekben produkálnak fokozottabb izzadást, hanem normál élethelyzetekben is. A jelenség befolyásolja társas kapcsolataikat, társadalmi érintkezéseiket és testileg-lelkileg egyaránt megviselő lehet, az életminőséget kifejezetten rontja.

Gyakran nem is tudják a páciensek, hogy problémájukra lehet hatékony orvosi megoldás!

Amennyiben ilyen panasszal jelentkezik a páciens, első lépésben meg kell arról győződnünk laborvizsgálattal, hogy fokozott izzadékonysága valóban alkati, vegetatív eredetű és nem áll a hátterében semmilyen rendszerbetegség.

Az ONIX gépünk segítségével szikementesen, hőenergia közlésével célozzák meg a fokozott izzadást eredményező verejték-mirigyeket. A kezelés során a készülék mikrotűs elektródái bipoláris rádiófrekvencia energiát bocsátanak ki közvetlenül a hónaljban lévő verejtékmirigyeket célozva.

A kezelésről:

  • azonnali és tartós
  • biztonságos
  • fájdalommentes (a kezelés helyi érzéstelenítésben történik)
  • minimális felépülési idő
  • rövid kezelési idő

A leghatékonyabbnak és legbiztonságosabbnak az invazív, 0,5 MHz, bipolaris radiofrekvenciát alkalmazó Onix kezelés bizonyult, mely már akár 1 alkalmat követően is végleges eredményt hozhat.

Azok a frakcionált rádiófrekvenciát alkalmazó készülékek, melyek indikációja az arcfiatalítás, a fokozott hónalji izzadás esetén csak részleges eredményeket tudnak produkálni és fokozott eséllyel váltanak ki mellékhatásként bőrégést. A kezelőfej 36, nagyon vékony, 30 G vastagságú, a hegyük kivételével speciális bevonattal ellátott, izolált tűvel rendelkezik egy 30x30 mm-es négyzetben egyenletesen elosztva: ez juttatja el a hőenergiát a verejtékmirigyekhez, melynek révén a mirigyek végleges pusztulása következik be.

A kezelés alatt minden "lövés" során egyidejűleg hatol be a kezelőfej összes tűje a bőr előre beállított mélységébe. Ezzel egy időben a beszúrt tűkre előre beállított energiájú és időtartamú RF áram impulzus érkezik, mely a bevonatnak köszönhetően csak a tű hegyén lép ki és a tűk körül 0,5 mm sugarú körben hősérülés révén szöveti koagulaciót okoz.
Az eccrin és apoccrin verejtékmirigyek elhelyezkedésének megfelelően 3 különböző mélységben végezzük el a kezelést, minden mélységben 2 irányt alkalmazva, mely biztosítja a teljes kezelendő terület legtökéletesebb lefedését. Általában a mélyebb rétegek felől haladunk felszínesebb irányba.

A mélyebb rétegekben helyezkednek el az apocrin mirigyek, melyek fokozott működése az osmidrosist okozza, ami szintén fokozott verejtékezés (apocrin mirigyek tevékenysége következtében) és nagyon kellemetlen szaggal jár a bakteriális hatás miatt. Míg a felszínesebb rétegekben találhatók az eccrin mirigyek, melyek túlműködése a hiperhidrozist okozzák.
A kezelés helyi érzéstelenítésben történik, a komfortérzetet tovább növeli a gép speciális felületi hűtőrendszere. A kezelés 1,5 órát vesz igénybe. Általában a területen minimális bőrpír és duzzanat észlelhető a kezelést követően, mely 1-2 napig tart és enyhe diszkomfort-érzés kíséri. A tűk behatolásának helyén 1 héten keresztül apró pörköket lehet tapintani, vagy jelentkezhet enyhe viszketés, mely a mindennapi életet azonban nem befolyásolja. A pörkök leesését követően a szúrások helye látható még akár 3 hónapon keresztül is, de ezt követően a tűszúrások apró hegei teljesen visszafejlődnek, hegképződéssel nem kell számolnunk. Amennyiben a gyulladáshoz kapcsolódó bőrpírt túl pigmentálódás követné, az 6 hónapon belül fejlődik vissza teljes mértékben, a bőr visszanyeri természetesen és egyenletesen pigmentált színét.

A kezelés előtt 1 nappal a páciensnek borotvával epilálnia kell a kezelendő területet. Javasolt kerülni az irritáló kozmetikumok alkalmazását a kezelt területen, de szappannal megmoshatja a hónalj területét a beavatkozás reggelén. Szükség szerint a beavatkozás -acetylszalicilsav kivételével!), melyet a kezelést követően is alkalmazhat a jegelés, hűtés mellett.

A kezelést követően kerülnie kell a páciensnek a forró zuhanyt 24 órán keresztül, a megerőltető testedzést, szaunázást és irritáló, hámlasztó testápoló termékeket 7 napig. Viszont a mindennapi életvitelt nem befolyásolja jelentősen a beavatkozás.

Az Onix RF tartós izzadásgátló kezelés férfiak és nők számára egyaránt ajánlott, indokolt esetben és szülői beleegyezéssel akár 18 éves kor alatt is kivitelezhető. Nem javasolt viszont azon pácienseink számára, akik pacemaker-rel élnek, illetve terhesség és szoptatás ideje alatt.

ONiX izzadás-megszüntető módszer hatékonysága

Eredménye 4-6 hét után teljesedik ki, ekkor szükség esetén megismételhetjük a kezelést. Erre az esetek 20-30%-ban lehet szükség, általában fiatal 11-30 év közötti, extrém izzadást produkáló páciensek esetén. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kezelést követően valamennyi páciens jelentős életminőség-javulásról számolt be, hisz végleges megoldást tudunk biztosítani egy olyan problémára, mely a mindennapokban jelentős pszichés teherként van jelen.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL