A hely, ahol a szépség újjászületik!

Prp (Drakula ) Terápia - Arcfiatalítás Saját Vérrel

Természetes arcfiatalító, bőrfiatalító hatást eredményező orvos-esztétikai megoldás saját vérplazmával, más néven Drakula, PRP terápia.
PRP (DRAKULA ) TERÁPIA - ARCFIATALÍTÁS SAJÁT VÉRREL

A „PRP”vagy „Drakula” kezelés egy nagyon hatékony bőrfiatalító eljárás, amely során megfelelő mennyiségű, vérlemezkékben gazdag, saját plazmát juttatunk a bőrbe az arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a kézhát területén.

Egy olyan biostimulációs kezelésről van szó, amely a szervezet saját gyógyító és regenerációs mechanizmusait teljesen természetes módon indítja be. Hatékonyságát és biztonságos voltát számos tanulmány igazolta. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít ez az eljárás az esztétikai bőrgyógyászatban: alkalmazhatjuk ránctalanítás, bőrfeszesítés, bőrfiatalítás és megújítás terén, de nagyon ígéretes hatását tapasztaltuk különböző típusú hajhullások esetén is.

A vérlemezkékből felszabaduló növekedési faktorok és signál molekulák a célsejtek ( fibroblastok, mesenchymalis őssejtek, hámsejtek) megfelelő receptoraira gyakorolt hatásuk révén olyan folyamatokat stimulálnak, melyek beindítják a sejtszaporodást, az őssejt-differenciálódást, fokozzák az új kollagénrostok termelődését és az érképződést, valamint a kötőszöveti alapállomány átalakulását. A PRP stimulálja a kötőszövet fénykárosodott komponenseit és növeli a kollagéntermelést, amely rugalmasabb bőrt eredményez. Arra is vannak bizonyítékok, hogy a PRP hatására megnövekszik a szervezet saját hyaluronsav-termelése, amely térfogatnövelő hatása mellett jótékonyan befolyásolja a bőr feszességét. Ezen folyamatok hatására a bőr szerkezete megújul, visszanyeri üde, fiatalos ragyogását, feszessé válik, a ráncok elsimulnak. Tanulmányok igazolják, hogy a PRP stimulálja a hajhagymák őssejtjeinek osztódását és differenciálódását. Szignifikáns változást észleltek a haj minőségében is: a hajszálak vastagsága és ellenálló képessége is jelentősen megnövekedett.

Igazi újdonság, hogy saját vérből lehetőségünk van egy speciális melegítési és hűtési technológia alkalmazásával gél állagú bio feltöltőanyag előállítására, mely átmenetet képez a hagyományos fillerek és a zsír graft között. Nagyon természetes eredményt biztosít, magában hordozva a PRP összes előnyét, de kifejezetten a volumennövelés, ránckorrekció indikációjában javasolt alkalmazni. Hatása felszívódást követően is észlelhető az összetevők által beindított biostimulációs, regenerációs folyamatok révén.

Kinek ajánlott?

A kezelést orvosi konzultáció előzi meg, melynek során közösen döntünk a pácienssel, hogy számára javasolható-e ez a kezelés, illetve, hogy az ő problémája esetén megoldást nyújt-e ez az eljárás. Ezen túl a módszer sikerének titka a vér megfelelő körülmények között és technikai háttérrel történő feldolgozása, mely során megkapjuk a vérlemezkékben gazdag plazmát, amely vörös és fehérvérsejtet nem tartalmaz. A vérlemezkékben gazdag plazmából megfelelő mennyiséget kell visszajuttatnunk a kezelendő bőrterület megfelelő rétegébe a kívánt hatás elérése céljából.

Ellenjavallatok

Döntünk arról is, hogy a páciens egészségügyi állapotában nincs-e olyan tényező, mely a kezelést kontraindikálja. Nem végezhető el a beavatkozás gyulladt arcbőr esetén, lázas állapotban, valamint ha a páciens fertőző májgyulladásban vagy véralvadási zavarban szenved, illetve kemoterápiában részesül. Terhességben és szoptatás alatt szintén nem javasoljuk a kezelést.

A kezelés menete

Az állapotfelmérés során döntünk arról is, hogy szükséges-e előkezelnünk a bőrt lézerrel, esetleg mikrofókuszált ultrahanggal, illetve, hogy önmagában, vagy esetleg más terápiás beavatkozásokkal kombinálva érhetjük el a legjobb eredményt.

A kezelendő bőrfelületet C-vitaminos peelinggel készítjük elő a beavatkozásra. A kezelés során a könyökvénából levett vérből kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát, majd az előzőleg érzéstelenített bőrfelületbe injektáljuk apró szúrásokkal kis bólusokban. Ezt követően a beindított biostimulációt oxygénkezeléssel fokozzuk, végül bőrnyugtató maszkkal zárjuk a kezelést.

A kezelést fél éven belül 3x kell megismételnünk. A hatás hosszútávon, 1,5-2 évig észlelhető.

Mellékhatások

Mivel idegen anyag nem jut a szervezetbe a kezelés során, így allergiás reakciótól nem kell tartanunk, esetleg átmeneti bőrpír és helyi duzzanat alakulhat ki, de a szervezet egészére vonatkozó, általános hatást a kezelés nem fejt ki. A tűszúrások nyomán apró bevérzések jelentkezhetnek, melyek néhány napon belül regenerálódnak. A kezelt terület gondos fertőtlenítésével a fertőzésveszély elkerülhető.

Utókezelés

Kifejezett utókezelést nem igényel, a kezelt terület védelme javasolt 2-3 napig fénytől és a fizikai behatásoktól.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL