A hely, ahol a szépség újjászületik!

TÁRSSZAKMÁK

A Hattyú Orvosesztétikai Klinikán a bőr szépségére és egészségére helyezzük a fókuszt szakmai munkánk során. Bőrünk viszont egy nagyon jó üzenő felület is, amely jól tükrözi testi-lelki egyensúlyunkat. Gyakran egy-egy kórkép érezhető, általános panaszokat még nem okoz, de a szervezetben belül elinduló finom változások már a bőrünkön tüneteket provokálnak. Ezek lehetnek gyulladásos, acnes tünetek, szőrnövekedési zavarok, vagy akár hajhullás is. És mivel ezek a tünetek a bőrön jól láthatóak, zavaróak, gyakran a mindennapokban nehezen elfedhetőek, ezek szakemberhez irányítják a pácienst. Itt tehát nagy felelősségük van a bőrrel foglalkozó szakembereknek abban, hogy helyesen értelmezzék ezeket a tüneteket: holisztikus szemlélettel felismerjék azt, hogy tartós megoldást tüneti, felületi kezelések önmagukban nem tudnak adni. Ennek bevezetése mellett szükség van arra, hogy a problémák hátterét is felderítsük laborvizsgálattal, más szakterületek bevonásával, hogy együtt tudjunk működni és együtt tudjunk gondolkodni, vagyis integratív orvoslást folytassunk a páciens egészsége érdekében. Hiszen, ha a bőr üzeneteit jól értelmezzük és időben felderítjük a hátterét az egészséget komolyan veszélyeztető kórkép kialakulását tudjuk megelőzni, késleltetni.
A páciensek gyakran szembesülnek azzal, hogy a laborleletük alapján minden rendben van- és hozzánk fordulva felteszik a kérdést: akkor miért nem érzik akkor jól magukat? Fáradékonyak, elhíznak, bőrproblémáik vannak, depressziósok, menstruációs zavartól szenvednek. Eljut a páciens először a háziorvoshoz, majd nőgyógyászati panaszai miatt felkeresi a nőgyógyászt, bőrproblémáival bőrgyógyászhoz fordul, általános tüneteivel belgyógyászhoz, jobb esetben endokrinológushoz megy. És az orvostudomány különböző területeiről kapott- hozzáteszem a szakterület szempontjából teljesen korrekt- információk nem mindig kerülnek együttes értelmezésre. Egy ilyen helyzetben megoldást csak az adhat a helyes diagnózis felállításához, hogy az egyes szakterületek határait akár túl is lépve holisztikusan a páciens egészét és a tünetei, panaszai összességét szemléljük, vizsgáljuk.

Klinikánkon is ezt a holisztikus szemléletet szerettem volna orvos-szakmai vezetőként megalapozni: a bőrtünetek hátterének kutatásakor gyakran találkozunk olyan laboreltérésekkel, vagy hallunk a páciensektől olyan panaszokat, melyek egyértelműen hormonális eltérésekre, belgyógyászati, nőgyógyászati kórképek lehetőségére, pszichés provokáló hatásokra világítanak rá. Az anti-aging medicina is a külső-belső szépség és egészség összefonódó és egymást erősítő egyensúlyára helyezi a hangsúlyt a prevención túl, ahol a bőrgyógyász, az endokrinológus, a diatetikus, a pszichológus és a nőgyógyász közös munkával érheti el a páciens kiegyensúlyozott külső-belső állapotát. Sokszor tapasztaljuk azt, hogy ha az egyes vizsgálatok nem érhetők el egy helyen, akkor a páciens csak jelentős időveszteséggel és óriási energiát igénylő szervezéssel tud információkhoz jutni egészségi állapotát tekintve az egyes szakterületeket illetően.
Klinikánkon a belgyógyász/endokrinológus legfontosabb szerepe az általános belgyógyászati vizsgálaton és állapotfelmérésen túl a laborleletek értékelése, szükség szerint ennek ismeretében a gyógyszeres terápia bevezetése és a dietetikussal közösen a páciens egészségét, szépségét kiteljesítő étrend összeállítása.
Nőgyógyászunk az általános nőgyógyászati vizsgálaton túl a prevenció jegyében rákszűrést is végez. A pontos állapotfelméréshez ultrahang készülék is rendelkezésünkre áll. A menopausa hormonális eltéréseinek kezelésével fontos szerepet tölt be az ant-aging terápiában. Nőgyógyászként részt vállal az intim rejuvenálásra érkező páciensek állapot-felmérésében és a lézeres kezelés kivitelezésében.

Nőgyógyászati szolgáltatásaink:

 • Nőgyógyászati szűrővizsgálatok: (HPV, Chlamydia, stb.), rákszűrés, kolposzkópia
 • Fogamzásgátlás – személyre szabott tanácsadás
 • Nőgyógyászati fertőzések diagnosztikája és kezelése
 • Nőgyógyászati ultrahangvizsgálat
 • Menstruációs zavarok diagnosztikája és kezelése
 • Változókori panaszok kezelése
 • Vizelet-visszatartási problémák (inkontinentia) kezelése

Intim szépség-klinika szolgáltatásai:

 • lézeres inkontinenciakezelés
 • intim területek műtét nélküli fiatalítása
 • lézeres hüvelyszűkítés
 • nőgyógyászati diagnosztika

Gyakran tapasztaljuk, hogy számos betegség, bőrtünet provokáló tényezőjeként pszichés problémák állnak a háttérben, vagy a páciensek saját magukról, szépségükről, alakjukról egy torzult képpel rendelkeznek, nehezen fogadják el, hogy az idő nyomot hagy megjelenésükön. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lelki egészséget is meg tudjuk alapozni pszichológusunk segítségével, hisz ez alapja a testi egészségnek és a kiegyensúlyozott életnek, pozitív önképnek is.

Gyakorlatunknak megfelelően kezeléseinket mindig orvosi konzultáció előzi meg, melynek keretében a páciens megismeri a választott kezeléseket, annak hatásmechanizmusát, várható eredményét, lehetséges mellékhatását, a hatékonyságát befolyásoló tényezőket és választ kap minden felmerülő kérdésére. Amennyiben szükséges laborvizsgálatot is végzünk, melynek eredményétől függően meghatározzuk a további vizsgálatok szükségességét, a társszakmák bevobnását. A konzultáció során derül fény arra is, hogy a páciens esetében nincs-e egészségügyi ellenjavallata a kezelésnek, illetve, hogy teljesíti-e azokat a kritériumokat, mellyel ideális alanya lesz a kezelésnek. A konzultáció során további életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is történik.

A legkorszerűbb kivizsgálási és kezelési elvek alkalmazása mellett igen nagy hangsúlyt fektetünk a páciensekkel történő kommunikációra, a kölcsönös bizalom felépítésére és ápolására. Fontosnak tartjuk, hogy a bizalmukkal megtisztelő páciensek elégedetten és új ismeretekkel gazdagodva távozzanak a rendelésekről. A páciensek rendszeres kontroll- vizsgálata biztosítja az általános állapot változásának nyomon követését, a társszakmák jelenléte biztosítja a hatékonyabb együttműködést .

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink számára olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek egyénre szabottak, hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják és utókezelést nem igényelnek.