A hely, ahol a szépség újjászületik!

Vékonyszálas kontúrterápia - Kollagéntermelés fokozás felszívódó biofonalakkal

Kollagénindukciós, biostimuláló hatású vékonyszálas kontúrterápia felszívódó biofonalakkal, amely visszaadja az arc természetes volumenét és fiatalos formáját.

Az esztétikai bőrgyógyászat vezető műtétmentes eljárása a kor előrehaladtával megereszkedő, lazává váló bőr minden eddiginél hatékonyabb megemelésére és feszesítésére a vékonyszálas kontúrterápia, mely néhány éve került a figyelem középpontjába. A klasszikus anti-aging eljárásokon túl, illetve azokkal kombinálva egy új, hatékony lehetőséget nyit meg a műtétmentes arcfiatalítás terén az esztétikai dermatológiában.

Az eljárás során vékony tűk segítségével juttatjuk be a bőr megfelelő rétegébe a bioaktív, teljesen felszívódó, steril, multifil szálakat, melyek a bőr rögzítésén túl a kollagéntermelés fokozódását is biztosítják, valamint élénkítik a helyi mikrokeringést és aktiválják a regenerációs folyamatokat a bőr kötőszöveti rétegében. A fonalak hosszának, vastagságának, funkciójának sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a kezelés maximálisan egyénre szabottan történjen: előtérbe helyezhetjük akár a regenerációt, szükség esetén a lifting hatást, de a két hatás egyidejű megvalósítására is lehetőség nyílik. Hónapról-hónapra jelennek meg új típusú, funkciójú és hosszúságú fonalak, valamint behelyezési technikák, melyek segítségével a bőrfiatalító-és emelő hatás még kiteljesedettebbé válik. Kifejezett emelő hatást érhetünk el COG szálak alkalmazásával, illetve forradalmian új arcemelő, műtétmentes eljárás a Duo- lifting technika.
Az arc megjelenése így fiatalossá és üdévé válik. Az eljárás alkalmazható az arcon túl a nyak fiatalítására is, illetve a test egyéb területein (has, felkar) például a fogyókúra következtében megereszkedő bőr feszesítésére is.

Kinek ajánlott?

A kezelés javasolt minden olyan, elsősorban 35 év feletti páciens számára, akiknél a kor előrehaladtával a bőr lazává vált, az arc kontúrja elvesztette határozottságát, de nem szeretnék ezt sebészeti úton korrigálni. A pácienssel való személyes konzultáció során döntünk arról, hogy milyen egyéb anti-aging kezelések szükségesek: a vékonyszálas kontúrterápia kombinálható mikrofókuszált ultrahangos kezeléssel, PRP-, vagy lézerkezeléssel, amennyiben a bőr általános minőségjavítása, a felszíni és színbeli egyenetlenségek korrigálása szükséges, de az izomrelaxáló hatású botox és a volumenpótló töltések is az egyénre szabott kezelés részei lehetnek.

Vékonyszálas kontúrterápia

Ellenjavallatok

Ellenjavallatai között szerepelnek az akut, gyulladásos, lázas megbetegedések, bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, autoimmun betegségek, vérzékenység, terhesség és szoptatás. A kezelés menete
Ez az egyedülálló, biztonságos bőrfiatalító eljárás minimális fájdalommal jár és mindössze 1- 2 órát vesz igénybe a kezelt terület nagyságától és a probléma súlyosságától függően . Nem igényel speciális előkészítést, esetleg helyi fájdalomcsillapító krémet alkalmazunk. Minimális felépülési idő mellett a hatás 2-3 hónap alatt teljesedik ki és 1,5-2 éven keresztül marad tartós. Az eredmény és a kezelés hatásának időtartama függ a páciens életkorától, a szövet lazaságának mértékétől és a felhasznált szálak mennyiségétől.

Mellékhatások

A sterilitás szabályainak betartásával a felülfertőződés kockázata minimálisra csökkenthető. A kezelést követő néhány napban enyhe duzzanattal, bőrpírral, esetleg 1-2 bevérzéssel számolhatunk. Allergia lehetőségével nem kell számolnunk. Néhány héten keresztül a páciens tapasztalhat húzó hatást, illetve érezheti a szálakat is, de ez az érzet idővel elmúlik. A szálak teljes felszívódása következtében a késői szövődmények esélye csekély.

Utókezelés

Kifejezett utókezelést nem igényel. Javasoljuk a kezelt terület fizikai behatásoktól, hőtől és fénytől való védelmét 2 héten keresztül. Az esetleges bevérzések és oedema kezelésében nagyon hatékony a terület hűtése, valamint árnika tartalmú krémmel való kezelése. A látszólagos gyógyulást követően a bőr regenerációja még 2-3 hónapon keresztül zajlik, tehát folyamatokat indítunk be, melyek lezajlásához idő szükséges. A módszerek egymással kombinálhatók és így a végeredmény tovább fokozható. A bőr minőségi előkészítését követően – mely történhet mikrofókuszált ultrahanggal, frakcionális lézerkezeléssel, PRP terápiával- a volumenhiányt térfogatpótló feltöltőanyagokkal korrigálhatjuk, vagy az izomműködés blokkolására szükség szerint alkalmazhatunk botulinum toxin kezelést. Ez a stratégia különösen igaz a kezelés szempontjából problémásabb területeken: az arc alsó harmadában, a nyakon és a szemkörnyéken. Viszont mindig haladjunk lépésről-lépesre: legyünk türelmesek, várjuk meg egy-egy kezelés hatásának kiteljesedését és ennek ismeretében döntsünk a kezelés további lépéseiről.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL