A hely, ahol a szépség újjászületik!

Volumenpótlás hyaluronsavval

A hyaluronsav egy olyan hidratáló anyag, amely elősegíti a sejtek anyagcseréjét, így rejuvenál és helyreállítja a bőr volumenét, szilárdságát és rugalmasságát is.

A bőrünk az egyik legcsodálatosabb szervünk. Szépségének, egészségének megőrzése érdekében fontos, hogy gondos odafigyeléssel ápoljuk életünk során. Helyes életmóddal sokat tehetünk ennek érdekében: fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, valamint az alkoholt erős dehidratáló hatása miatt. Mellőzzük a dohányzást, hiszen dohányzás során a mikrokeringés zavara révén könnyen alakul ki oxigén –és tápanyaghiány a bőrben, így a kötőszöveti rostok megnyúlnak, a szöveteink ellenállóképessége csökken. Védjük bőrünket az UV sugárzástól, mivel ez is roncsolja a kötőszöveti rostokat, valamint szabadgyök felhalmozódást eredményez.

VOLUMENPÓTLÁS

Azonban ezen jó tanácsok betartása mellett is az életünk során ható hormonális változások, a természetes, kor előrehaladtával a bőrben zajló öregedési folyamatok, valamint a külső és belső környezet hatásai következtében bőrünk veszít fiatalos ragyogásából.

A bőr idősödésének folyamatát két periódusra oszthatjuk: a kezdődő bőröregedés, amely 30 éves kor körül kezdődik és a kialakult bőröregedés, amely nagyjából 40 éves korra tehető.

A kezdeti stádiumban a bőrben bekövetkező változások eredményeként a bőr fakóvá, mattá válik, veszít fiatalos ragyogásából és kialakul a „ bőrfáradtság” képe. A csökkenő mennyiségű rostok miatt a bőr teltsége és rugalmassága csökken, megjelennek az első kisebb ráncok, főleg a szemkörnyéki szarkalábak, a homlok harántredői és mélyül az orr-ajak barázda. A bekövetkező vízvesztés még jobban fokozza a bőr tónusvesztését és mélyíti a ráncokat.

Ha valakinek száraz, érzékeny bőre volt, akkor a kezdeti stádiumban főleg a fakó bőrszín, a vízvesztés, a feszességvesztés és az apróbb ráncok dominálnak. A vegyes és zsíros bőr szürkés színűvé válik, gyakoriak a pattanások, vörös foltok, tágult pórusok.

A kialakult bőröregedésnél a változások eredményeként megjelennek a mély, karakteres ráncok, barázdák. Az egyenetlen pigmenteloszlás öregségi foltok kialakulását eredményezi. A felszínen felhalmozódó elhalt hámsejtek vaskos réteget alkotnak, mely fokozza az arcbőr fakóságát és fénytelenségét. A vízvesztés és a bőr rugalmasságát biztosító rostok mennyiségi és minőségi változása tovább rontja a bőr megereszkedését. A folyamatot súlyosbíthatja a napfény okozta bőröregedés.

A szépség és a jó megjelenés alapja a megfelelően hidratált, fiatalos, üde bőr.

Orvosok egész hada kutatta egy teljes évszázadon keresztül azt az anyagot, ami alkalmas az arc feszességének növelésére és struktúrájának visszanyerésére illetve ráncfeltöltésre. Az idők során sokféle vegyület befecskendezésével próbálkoztak, például paraffinnal, szilikonnal és kollagénnel. A ’30-as években találtak rá a hyaluronsavra, mely egy természetes, minden emberi szervezetben fellelhető, több funkciós poliszacharid. Többek között kulcsszerepet játszik a bőr teltségének, állagának és hidratáltságának fenntartásában, de e mellett segít az ízületek hajlékonyságát megőrizni és a szem térfogatának szabályozásában is közreműködik.

Önmaga tömegének 1000-szeresét képes vízből megkötni, ez a tulajdonsága teszi értékessé a kozmetológiában. A hyaluronsav egy olyan hidratáló anyag, amely elősegíti a sejtek anyagcseréjét és helyreállítja a bőr szilárdságát, rugalmasságát.A a kollagénnel és az elasztinnal karöltve felel a bőr feszességéért, rugalmasságáért.

Volumenpótlás előtt

Volumenpótlás előtt

Volumenpótlás után

Volumenpótlás után

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL