A hely, ahol a szépség újjászületik!

ZO Koncepció

ZO Koncepció

ZO® FILOZÓFIA

A ZO® Skin Health bőrterápiás és bőrápoló rendszere egyénre szabott tanácsadás és szakorvosi felügyelet mellett a bőr egészséges működésének helyreállítására és fenntartására törekszik. A Dr. Zein Obagi iránymutatása mellett kifejlesztett termékekben megtalálható hatóanyagok egyedülálló összetétele, valamint a speciális bejuttatási technológiák alkalmazása lehetővé teszi, hogy – kortól és nemtől függetlenül – mindenki megtapasztalhassa a hosszútávon egészséges bőr élményét.
A tudomány és bőrápolás közötti dinamikus kapcsolat a ZO® Skin Health, Inc. létének esszenciája, melynek célja a bőrproblémák hatékony megoldása, helyreállítva a bőr természetes funkcióit, létrehozva és egy életen át fenntartva az egészséges, szép bőrt.

BŐRÁPOLÁSI ALAPELVEINK

1. Gyulladásgátlás
A bőr, mint az emberi test legnagyobb szerve, állandó harcban áll a gyulladással, amely meggyengítheti, vagy akár képtelenné is teheti arra, hogy megfelelő módon működjön. Sokféle tényező vezethet gyulladáshoz: bőrbetegségek, baktériumok, irritáló vegyi anyagok, UV-fény és táplálkozási faktorok. Amennyiben az akut gyulladás tartósan fennáll, krónikus gyulladás alakul ki, amely már sejtszinten is kifejezetten káros lehet. Ennek kezelése a korábbi megközelítésekben nem volt soha a bőrfiatalítás célja, a ZO® Skin Health azonban valamennyi programjában és termékében nagy hangsúlyt fektet rá. A terápiás protokollok egy részében a helyi alkalmazású hatóanyagok megfelelő koncentrációban, gyakorisággal és mennyiségben való használata egy 2-4 hétig tartó akut gyulladásos fázist idéznek elő annak érdekében, hogy megakadályozzák vagy eliminálják a krónikus bőrgyulladást. Ezzel lehetővé téve a bőr számára, hogy természetes mechanizmust fejlesszen ki, amellyel képes az akut gyulladás leállítására, valamint a krónikus gyulladás megelőzésére és eliminálására. A ZO® Skin Health valamennyi terméke magas koncentrációban tartalmaz gyulladáscsökkentő és antioxidáns formulát, ezáltal egymásra ható, erősítő módon fokozzák a bőr saját ellenálló képességét.

2. Stabilizáció
A bőrt alkotó egyes sejtek működésének stabilizálása, optimalizálása a testmozgás egész testre gyakorolt jótékony hatásához hasonlóan erősebbé és egészségesebbé teszi a teljes bőrfelületet. A bőr strapabíróbb lesz, ha megfelelő táplálékhoz jut, és adottak számára azok a feltételek, amelyeknek köszönhetően megerősödhet. Az ilyen bőr aktív módon saját magát regenerálja, gyorsabban gyógyul sérülések és betegségek után, természetesen hidratált lesz, és ragyogóvá, sugárzóvá válik. A stabilizáció során használt aktív hatóanyagok a bőrt alkotó sejtek működését serkentik, a bőr normál élettani folyamatait visszaállítják, a pigmentképző sejteket stabilizálják, fenntartják a bőrön a lágy keratin képződését, így egyenletes tónusú, természetesen hidratált, erős bőr képződik, mely ellenáll a külső károsító tényezőkkel szemben.
A stabilizációhoz használt legoptimálisabb vegyület a retinol – melyet a ZO® Skin Health termékei egyedülállóan magas koncentrációban tartalmaznak –, a szabadalmaztatott bejutási metódusok pedig lehetővé teszik, hogy a magas retinol koncentráció a bőr minden rétegében, minden egyes sejten kifejtse a hatását (a retinol különböző vivő formátumai akkor is optimális választásnak bizonyulnak, ha nagyon gyors terápiás, vagy lassabb, fenntartó kezelésre van szükség).

3. Hidratálás
A kor előrehaladtával a bőrünket alkotó sejtek működése lelassul – 25-30 éves korban észlelhető először, hogy az arcbőr természetes hidratáltsága lecsökken. Ennek oka a hámsejtek osztódásának lassulása, az elhalt sejtek nem megfelelő eltávolítása, valamint a hám- és kötőszöveti réteg közötti barrier-gát funkció gyengülése. A kötőszöveti sejtek működésének lassulása miatt azok kevesebb kollagént és elasztint, valamint vízmegkötő GAG molekulát termelnek (legismertebb fajtájuk a hyalorunsav). A száraznak érzett bőrre így nagyon korai életkortól hidratáló krémeket kenünk, melyek az elhalt, nem levált felhámú bőrfelszín mélyedéseit kitöltve átmenetileg simítják a bőrt, a száraz érzést pedig csökkentik.
A hidratálók vízből, lipidből és proteinekből állnak, így a bőrünket alkotó sejtek felé azt az üzenetet közvetítik, hogy nem kell működniük, mert kívülről megkapják a szükséges anyagokat. A zsírosabb krémek továbbá akadályozzák az elhalt hámsejtek normál leválását; a faggyú, zsíros krém és elhalt hámsejtek elegye eltömíti a pórusokat, mely gyulladást indukál; fokozódik a faggyútermelés; csökken a bőr saját védekező funkciója, ezáltal fokozódik a bőrön keresztüli vízvesztés; a bőr pedig még szárazabb lesz, ami ismételt hidratáló használatot eredményez. Ez az ördögi kör hónapok, évek alatt masszív bőrminőség romlást idéz elő. Így a legkárosabb tevékenység, amit a bőrünkkel tehetünk az, ha tartósan használunk nem megfelelő „bőrápoló”, hidratáló készítményeket.

4. Faggyútermelés
A faggyúmirigyek működését hormonális és környezeti hatások szabályozzák, a krónikusan gyulladt bőr viszont fokozott faggyútermelést idézhet elő. Arcbőrünk intenzív faggyútermelése evolúciós maradvány, a mai világban azonban a bőrnek nincs szüksége annyi faggyúra, mint amit a mirigyeink termelnek. A faggyúmirigyek mérete szövettanilag igazolhatóan 30-35 éves kortól 5 évente megduplázódik, ezért válnak tággá az arcbőr pórusai az idő előrehaladtával.
A fokozott faggyútermelés akadályozza az elhalt hámsejtek normál leválását; az elhalt, de nem levált hámsejtek tömege, valamint a bőrünket ért szennyeződések eltömítik a pórusokat, és gyulladásos folyamatokat indítanak el; továbbá fokozódik az akneképződés, amely tartós gyulladást produkál, egyenetlen pigmentképződéssel, gyulladás utáni sötétebb, gyógyult foltokkal, hegekkel jár. Alapvető tehát, hogy minden egyes arcápolási protokollnak, minden életkorban része kell, hogy legyen a faggyútermelés kontrollja, annak csökkentése.
A ZO® kezelések alapja a tökéletes bőrtisztítás, valamint az elhalt hámsejtek eltávolítása mellett a bőr faggyútermelésének teljes mértékű kontrollja. A faggyútermelés minimalizálása esszenciális lépés pigmentációs problémák esetén is, ugyanis ez a folyamat járul hozzá a pigmentanyagot termelő sejtek működésének stabilizálásához.

5. Fényvédelem
A napfénynek való kitettség bőrszíntől és kortól függően különbözőképpen hat a bőrünkre. Napozás közben az UV-sugárzás hatására sejtszintű változások következnek be, a bőr védelme érdekében aktiválódik a pigmentet termelő sejtjeink működése, de fokozódik a bőrön keresztüli vízvesztés is.
A napégés gyulladásos folyamatokat indít el a bőrben. Megzavarja a sejtek működését, DNS károsodást okoz, tartós hatásával feltöredezi a tartóváz rostjait, a bőr gyorsabban öregszik, száraz, petyhüdt lesz, a ráncok elmélyülnek, a sejtszintű DNS károsodás, és annak nem megfelelő reparálása pedig fokozza a bőrdaganatok kialakulásának a veszélyét. A bőr toleranciájának növelésével, saját regenerálódó képességének megerősítésével, valamint megfelelő fényvédőt használva a bőr nagyobb védelmet élvez.
A ZO® fényvédő termékek egyedülállóan tartalmaznak az ásványi fényvisszaverő hatóanyagokon kívül melanint, mely a bőr védekező képességét utánozva 8-10 órás tartós fényvédelmet képes biztosítani az arcbőrnek. Fontos továbbá a magas antioxidáns koncentráció a termékekben, melynek segítségével a károsodást kiváltó hatásokat is enyhíteni lehet.

Zo 3 step peeling teljes bőrfelszíni és mély megújulást eredményez, rövid regenerációs idő mellett. Az intenzív hámlasztást kizárólag a ZO® bőrterápiákkal már előkezelt pácienseinknek végezzük.

A kezelés három lépcsőből áll:

 1. specifikus összetételű savkoktél felvitele, mely szalicilsav, triklór-ecetsav és tejsav komplex keveréke
 2. 6 %-os retinol krém bemasszírozása az arcbőrbe, mely a sav által megnyitott réseken keresztül elér a bőr irharétegébe, így hatva a kollagént és elasztint termelő sejtekre. Beindítja ezen sejtek regenerálódását, termelődését.
 3. A fokozott, hámlási periódusban, a bőrt speciális hidratáló, nyugtató krémmel kell ápolni, és fényvédelmet alkalmazni. Támogatja a bőr természetes regeneráló folyamatát, ami a bőr megújulásához szükséges.

A kezelést követő ötödik-hatodik napon az intenzív hámlást követően a bőr teljesen megújul: egy erős, egészséges, homogén, ellenálló új bőr képződik, mely feszes és látványosan megújult lesz. A retinol pedig tovább dolgozik a bőr irharétegében, és folyamatosan fokozza a bőrtónust, simítja ki a ráncokat.

ZO® EREDMÉNYEINK

Pigmentáció kezelése

Pigmentáció kezelése

Pigmentáció kezelése, bőrstruktúra javítása

Pigmentáció kezelése, bőrstruktúra javítása

Tág pórusok, bőrstruktúra javítása

Tág pórusok, bőrstruktúra javítása

Fokozott faggyútermelődés normalizálása

Fokozott faggyútermelődés normalizálása

Rozáceás bőr kezelése

Rozáceás bőr kezelése

A kezelés kifejezetten ajánlott:

 • akne, problémás bőr kezelésére
 • hegek korrekciójára
 • rozáceás bőr gyógyítására
 • napkárosodott bőrre
 • pigment-problémára
 • tág pórusok
 • fakó arcbőr
 • texturális egyenletlenségek
 • ráncok ellen, anti-aging kezelés részeként

Ellenjavallatok:

 • aktív herpesz fertőzés és kiütés jelentkezik a kezelendő területen
 • sebzett vagy leégett bőrfelület található a kezelendő területen
 • terhesség és szoptatás alatt
 • amennyiben sugárkezelés történt a kezelendő területen
 • az összetevőkkel szembeni allergia

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL